5 Bestseller boeken voor persoonlijke ontwikkeling

Uit pure nieuwsgierigheid ging ik op bol.com kijken naar de bestsellers in de categorie “boeken voor persoonlijke ontwikkeling”.   En ja, hoor, er zaten bestseller boeken tussen die Véronique of ik dit jaar al gelezen hadden – maar ook enkele die ik intussen aan mijn verlanglijstje heb toegevoegd.

Benieuwd welke de bestsellers in de categorie “persoonlijke ontwikkeling” zijn?

Bestseller 1: 
“The Subtle Art of Not Giving a Fuck” 

Op nummer 1: The Subtle Art of Not Giving a Fuck”  — op nummer 4 staat dit boek nog eens, in het Nederlands vertaald.  Veronique schreef er enkele weken geleden een blogpost over. 

Bestseller 2: 
“Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt”

De tweede plaats wordt weggekaapt door een spiritueel boek, 
een Koreaanse mega-bestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld, geschreven door Sunim, een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

“Dit handboek voor mindfulness en kalmte, een bestseller in Korea, staat vol wijze adviezen over reflectie en hoe het rustiger aan te doen in het leven.’ Elle.com

Yep – kan ik me helemaal in vinden!

Bestseller 3: 
“MindGym – Sportschool voor de geest”

Een doeboek!

Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren.  Dit lijkt me een perfect cadeau om 2019 mee te beginnen! 

Bestseller 4: 
“De Edele Kunst van Not Giving a Fuck”

Nummer 4 is dus de Nederlandse vertaling van Nummer 1. 

Bestseller 5: 
“Nice girls don’t get the corner office”

Volgens bol.com gaat dit boek over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

Ik heb het boek nog niet gelezen, maar de (vrouwelijke) pers blijkt razend enthousiast: 

“Elke vrouw die vooruit wil komen in het bedrijfsleven zou dit boek moeten lezen. Het is een fascinerende crashcursus in uitstraling, invloed en communicatie van een succesvolle en verhelderende coach. Geweldig!’
Anne Fisher, Fortune en CNN

Het boek begint met een assessment zodat je als lezer meteen inzicht krijgt in jezelf nog voor je het boek begint te lezen.  Nog een boek voor 2019 dus – om de goede voornemens kracht bij te zetten!

Meer moet dat dus niet zijn — geef mij maar deze boeken als Kerstcadeau. 

Voeg Reactie Toe