De vijf beste (gratis) online tekstverwerkers

Stel je maar voor – je bent op vakantie in het buitenland, zonder pc, en je moet dringend een document opmaken voor het thuisfront. Wat doe je?

Het overkwam enkele goede vrienden van me. Ze hadden wel toegang tot een computer in het hotel, maar meer dan een browser stond er niet op. Met wat heen en weer chatten kon ik hen op weg zetten. Het was meteen de aanleiding voor dit korte lijstje van de beste online tekstverwerkers, voor jullie op een rijtje gezet.

Als je geen Word-programma op je computer (meer) hebt geïnstalleerd, is dit geen probleem. Gebruik gewoon één van deze online tekstverwerkers:

1. Microsoft Word Online

Microsoft Word Online is onderdeel van Microsoft Office Online, een online dienst van Microsoft die basisversies van de bekende Microsoft-Suite (zoals Excel, Word, Skype) gratis aanbiedt. Je hebt enkel een Microsoft-account nodig. Dat is een emailadres zoals van Hotmail, Outlook.com of Live.com en een wachtwoord.

Documenten die je aanmaakt via Microsoft Office Online, worden opgeslagen op OneDrive, de virtuele harde schijf gelinkt aan je Microsoft account op internet. Je kan de documenten lezen en/of bewerken vanop elk toestel met internet-toegang, en je kan deze ook delen met anderen.

2. Google Documenten

werkt overal voor iedereen en maakt het supereenvoudig om documenten te delen.

3. Zoho Writer

De tools die je nodig hebt, zijn de enige tools die je ziet. Dat zorgt voor een minimalistische interface, en dus minder afleiding bij het schrijven. Zoho Writer kan je bestaande MS Word-documenten moeiteloos importeren waarna je verder kan werken vanop elk apparaat. Ook werken in teams op eenzelfde document is mogelijk. Zoho Writer ondersteunt tablets, smartphones en de desktop/laptop pc.

4. Pages voor iCloud

de perfecte oplossing voor Mac-gebruikers, omdat het een cloud-gesynchroniseerde versie van Pages is. Het maakt deel uit van iWork, het native office-pakket van Apple.

5. Dropbox Paper

Dropbox Paper is meer dan een online tekstverwerker : het is een gratis “collaboration room” voor teams en biedt een nauwe integratie met Dropbox. Best leuk: Paper-documenten tellen niet mee voor je Dropbox-opslagruimte.

Beeld om online tekstverwerkers te illustreren

unsplash-logoLeon Seibert

Voeg Reactie Toe