5 links: gratis online films en TV-series bekijken

Gratis online films en TV-series bekijken?

Deze week een lijstje met websites waar je volledig gratis en legaal films en TV-series kan bekijken, de meeste in het Engels, maar ook anderstalige komen aan bod.  Youtube kennen we allemaal al, deze lijst focust op minder bekende sites waar films in originele versie en in hun geheel kunnen worden “gestreamd”.  De sites vragen geen downloads, eventueel is een registratie nodig, en soms wordt er reclame getoond.  Verwacht geen recente kaskrakers, maar wel leuke films voor een avondje thuis of pareltjes uit de oude doos.

Hier is de lijst:

Popcornflix: mooie online verzameling van films, ook internationale films en films in het Spaans.

Aol: een zoekmachine voor online video’s in alle talen

Snagfilms: van klassiekers tot  documentaires, voornamelijk uit de oude doos.  Charlie Chaplin films bijvoorbeeld.

IDFA :Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam, staan meer dan 500 documentaires die de afgelopen jaren op het festival getoond werden. De meeste zijn gratis online te bekijken.

Tubi TV: films in originele versie ondertiteld in het Engels (in samenwerking met Paramount Pictures).  Deze site heeft een mooie selectie redelijk recente Amerikaanse films, maar ook uit China, Japan, …

En als bonus nog 2 extra websites om gratis online films te bekijken:

TVplayer: deze site geeft gratis toegang tot Britse TV-kanalen, weliswaar moet je je in de UK bevinden, maar een betrouwbare VPN kan de geografische beperking makkelijk omzeilen (voorlopig toch nog).

Freemeo
Dit YouTube kanaal becat films uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarop de copyrights vervallen zijn.  Unieke beelden uit de vorige eeuw. Je vindt er Tarzanfilms en Phantom-films, maar ook films met Buster Keaton, Shirley Temple en opnieuw Charlie Chaplin.

Kennen jullie nog andere sites die de moeite waard zijn? Laat het ons dan zeker weten, met een link naar de site!

Film kijken op je TV-scherm

Natuurlijk is het veel aangenamer om de film op een groot scherm te bekijken dan op de laptop. Het enige dat je nodig hebt is een laptop met een HDMI-poort en een HDMI-kabel. Bijna alle moderne TVs en laptops hebben een HDMI-aansluiting. De HDMI-kabeltjes die de TV en laptop met elkaar verbinden zijn niet duur. Je vindt hieronder een link naar bol.com.

Genieten maar!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a209af3cb817_selected-products” products=”9000000006050041″ name=”HDMI kabel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

No Responses

Voeg Reactie Toe