5 Belgische blogs over bloggen

In de reeks, vijf interessante sites, die je op regelmatige basis op vrijdag zult zien verschijnen, leek het me leuk om eens wat sites op te noemen waarvan ik steeds weer iets bijleer.

 

Tuttefrut

Zo is er de blog Tuttefrut van Kathleen, die over bloggen schrijft, met iets meer nadruk op het ondernemen, al dan niet in hoofdberoep! Ze spreekt uit eigen ervaring en eens haar Beebje er is, hoop ik dat ze hier nog veel zal schrijven. Ze ontwikkelt en verkoopt ook een aantal digitale producten, waar ik dringend eens terug in moet duiken …

Dailybits

Daarnaast is er een techblog van Herman Maes : Dailybits. Deze man heeft volgens mij de perfecte carrièreswitch gemaakt ! Stiekem een beetje jaloers… deels werken voor een groot communicatiebureau en deels voor zichzelf. Zeer interessante, meestal ook technische, artikels, zoals recent over waarom je https nodig hebt (bemerk, we moeten dat voor Bijengezoem ook nog in orde brengen …).

Blogtrommel

Blogtrommel is dan weer de blog van Ben Sharp. Ik lees met plezier zijn artikels, vind het leuk dat we opgenomen zijn in zijn start lijst: een overzicht van blogs uit België en Nederland. Hij heeft ook heel wat informatie op een overzichtelijke manier verzameld in een heuse kennisbank.

Start to blog now

De dames van Barefoot Business Bloggers zijn beiden zeer actief rond het boosten van je business en personal branding. Ilse en Greet roepen je op om nu te starten met bloggen !

Blogacademie

Last but not least is er Blogacademie een startend initiatief, door blogster Nina, die al een tijdje bezig is met bloggen op Miss Bliss. Ze start het nieuwe werkjaar met een heuse Blogcocktail op vrijdag 15 september in Vilvoorde !

 

En uiteraard kan je al die bloggers ook volgen op sociale media, informatie te over !

 

Buiten categorie, wegens niet Belgisch of Nederlands maar zeker een aanrader:

Pro Blogger blog tips.

 

PS Ik merk ineens dat 2 van de 5 blogs waarover ik schrijf door mannen worden geschreven, daar waar bloggen vooral een vrouwenaangelegenheid is en ik eerder actief ben in netwerken van vrouwelijke ondernemers.

Heb jij nog goeie webadresjes om bij te leren over bloggen (van vrouwen) ? Ik lees het graag in je reactie.

 

Voeg Reactie Toe