Aandacht voor een ambacht: Klaar Devillé

Kennismaking met een interessante dame, dat is het minste wat je over Klaar Devillé kan zeggen. Ze was onze gaste op Artemis Leuven Connect eind februari. Naar goede gewoonte werden we door de Faculty Club  weer verwend met lekkere gerechten.

Artemis connect Faculty Club voorgerecht

Klaar Devillé studeerde Slavistiek en maakte carrière in een speciale sector (nationale veiligheid) en om vervolgens in een totaal andere sector als zelfstandig onderneemster aan de slag te gaan. Contraspionage en staatsveiligheid blijkt voor de pers superinteressant, want wanneer ze geïnterviewed wordt, blijkt het steevast over die carrièreswitch te gaan…

Met 3 kinderen en geen mogelijkheid om parttime te werken, bleek Klaar Devillé meegezogen te worden in de alomgekende ratrace.

Atelier Devillé

Vandaag is Klaar Devillé één van de Belgische designers die ons land rijk is. Ze maakt sinds 2004 handtassen en accessoires in haar atelier in Leuven en draagt met trots het HIB label (handmade in Belgium)

Zelf had ik reeds kennisgemaakt met haar werk via de blogs van elisanna en Fynn, de schrijfsters van ‘Mijn tas’ en ‘Mijn Designertas’.

Je kunt haar werk en webshop zelf hier ontdekken of ter plekke Kolonel Begaultlaan 15, loft 02.20, 3012 Leuven.

Haar insteek is ook ecologisch en duurzaam, zo koopt ze haar leder in Europa en bijvoorbeeld niet in Amerika om haar ecologische voetprint te beperken.

Klaar Devillé

Onderneemster

Als onderneemster is één van de vragen die ze zich stelt:”voor wie ontwerp ik?” Het antwoord is: voor de meerwaardezoeker.

Ze sprak zeer eerlijk over haar dagelijks gevecht om te blijven bestaan als zelfstandig onderneemster. Zo vergen haar materialen steeds een serieuze investering.

En dus is dat een extra reden om hier een blogpost aan te wijden, want ik ben een zware fan van lokale, Belgische producten. Een beetje chauvinisme op zijn tijd kan geen kwaad !

De voorbije jaren heeft ze reeds één en ander meegemaakt, ze zag haar zaak groeien, een beetje krimpen en dan terug vooruitgaan. Ze heeft uiteraard nog heel wat dromen !

Ze droomt van een goed verkooppunt in Antwerpen en, waarom niet, Parijs, Londen, Maastricht, Amsterdam….

Duidelijk een dame met visie en punch ! Ik denk dat ik eens een bezoekje zal moeten brengen aan haar atelier in Leuven !

 

Zin om ook eens te komen proeven van een activiteit van Artemis Leuven, dames van harte welkom. We hebben volgende week een Artemis in Company op het programma staan en in april is Heidi Rakels onze gaste bij Artemis Connect ! Alle informatie op de website van Artemis Leuven

One Response

  1. Karen 14 maart 2016

Voeg Reactie Toe