DLIDS2 Leadership is shared

Inzicht 2 uit ‘De leider in de spiegel’: Leadership is shared.

Hoe horizontaal denk ik over leiderschap ? Man, wat een moeilijke vraag. Misschien net omdat ik er heel lang nogal verticaal over dacht en nog wel denk.

In mijn huidige job ben ik namelijk geen ‘leidinggevende’ en toch, toch beïnvloed ik heel wat mensen en heb ik wel wat te zeggen. Ik oefen namelijk wel invloed uit op mensen. Ik mag geregeld cursussen geven en mijn inzichten meegeven over onze rapporteringen.

Dit hoofdstuk gaf me het gevoel dat ik toch een leider ben. Ik ben oprecht begaan met mijn eindgebruikers en probeer hen goede raad mee te geven. Ze komen ook naar me toe om mijn mening te vragen.

Mijn management heeft dat inzicht echter blijkbaar niet, zij komen me niets vragen. Dus spring ik vooral wanneer de gebruikers iets nodig hebben, want zij moeten wel verder kunnen en dus hun werk kunnen doen.

Ook al werkte ik tot nu toe niet rechtstreeks op de helpdesk (ik was misschien wel de derde helplijn), toch voelde ik me er behoorlijk verantwoordelijk voor.

Dat gaat nu veranderen, ons team wordt zelf verantwoordelijk voor de helpdesk van ons systeem. Dat wil zeggen dat we zelf dingen zullen mogen (en moeten) veranderen. Joepie.

Elke keer ik nu aan mijn nieuwe baas vertel dat we dit of dat moeten doen, vraagt hij me of ik dat kan. Tot nu toe is het antwoord steeds ja geweest en kon ik dan verder. Tien jaar lang moesten anderen het voor mij oplossen…

Is leiderschap collectief ? Ook daarin kan ik, voor ons team, positief antwoorden. We leveren sinds jaar en dag onze projecten, nieuwe bedrijven implementeren in ons systeem op tijd en binnen budget af. En dat komt net door de eigenheid van alle mensen in ons team. We zijn elk verantwoordelijk voor ons deel en we kunnen goed afstemmen met elkaar over aanliggende, lichtelijk overlappende delen. Na 10 jaar is er nog niemand uit ons team vertrokken !

In het boek is de conclusie dat leiderschap meer en meer een jazzband wordt. Daarin kan elke muzikant uitblinken en zo toch het geheel fantastisch laten klinken !

Het jammere met zo’n horizontale, brede job is dat ik niet de indruk heb dat die waardering krijgt van het management en dat de groeikansen redelijk beperkt zijn.  Hoe ervaar jij dat ? Heb jij positieve ervaringen met horizontaal leiderschap ? Ik hoor het graag in je reactie !

Voeg Reactie Toe