Fly with Louise: wat is jouw werkwoord ?

Louise Fly is een Deense loopbaancoach en fleuriste die sinds een paar jaar in België is neergestreken.
Dinsdag kwam ze bij ons bedrijfsvrouwennetwerk spreken over motivatie en de zoektocht naar wat je wil in het leven. Dit vond ik dus passen in onze posts met uitspraken van de week.

Zelf kwam ze met haar man mee naar België en dat was een uitgelezen kans om zichzelf opnieuw uit te vinden. Zo landde ze niet bij één maar twee nieuwe jobs: enerzijds is ze carrière en passiecoach, anderzijds is ze fleuriste.

Van een boeiend leven gesproken !

5 veel voorkomende fouten in onze zoektocht

 1. Niet op de juiste plaats zoeken.

  We zoeken vaak in wat we al kennen en meestal in de titel, terwijl we moeten kijken naar wat er onder zit. Het is beter om vanuit onszelf te beginnen, vanuit onze basis, onze fond en dan te kijken naar de vorm (de titel). Wat ipv hoe.

 2. We blijven oppervlakkig zoeken.

  Louise raadt ons aan om tijd te nemen en hulp te vragen en uw engagement naar uzelf te houden (dit laatste vind ik zelf een hele moeilijke…)

 3. We laten ons leiden door angst of rede.

  We vinden het soms moeilijk om ons hart te laten spreken en het te volgen. Zelf wou ze iets met haar handen doen en bloemschikken was daar een antwoord op. Alleen zat er niemand op haar te wachten de eerste keer dat ze zich bij bloemenwinkels in de buurt ging aanbieden. Een paar jaar later, toen er een nieuwe winkel openging, waagde ze nog eens haar kans en bood aan om gratis, voor niks te komen helpen. Dat ging heel ver, vind ik, tot drie dagen per week. Toen die winkel echt iemand zocht, betaald, trok ze haar stoute schoenen aan en ging ervoor ! Wat een knap verhaal !

 4. Het antwoord is niet wat we denken, het is soms veel banaler.

  Een fijne insteek hier vond ik om jouw werkwoord te zoeken. Het hare is ‘embellir’ of ‘verfraaien, mooier maken’. Ze wil van alles mooier maken en dat zit duidelijk in haar beide beroepen.

 5. Het antwoord ligt (dikwijls) vlak voor je neus.

  Vaak heb je heel wat competenties al doende geleerd en ben je je daar niet eens van bewust. Praat dus eens met de mensen rondom je ! Zij zullen je met plezier ‘verlichten’…

Zelf heb ik al een woord van het jaar gekozen: LEF ! Dat ontbreekt me regelmatig.

Nu zal ik toch eens goed moeten nadenken over een werkwoord.

Wat is jouw werkwoord ? Ik lees het graag.

 

 

Voeg Reactie Toe