In 4 stappen naar een gelukkiger (werk)leven

Dit is een mooie ondertitel, namelijk van het boek ‘Hoera, ontslag’ van Rilla Lysens.
gelukkiger werkleven rilla lysens

Door de communieperiode was ik de give-away een beetje uit het oog verloren, zeer ondankbaar, want het is een zeer praktisch boek van een hele fijne vrouw !

Bij deze alvast proficiat aan Leona Geudens voor het winnen van één exemplaar van dit boek.

Want, niet getreurd indien jullie nog niet gereageerd hebben, ik mag er nog eentje weggeven !

 

Rilla reikt in haar boek meerdere oefeningen aan die echt de moeite zijn.

Ondermeer een tijdslijn maken met je jobs en de daarbijhorende gevoelens en energiepeil. Dit was ik nooit eerder in een gelijkaardig boek tegengekomen.

Wat zijn nu de vier stappen waarover Rilla het heeft :

  1. Breath
  2. Stop
  3. Think
  4. Act

(Eerlijk, het deed me nu ook denken aan de Deming cirkel: PDCA ofwel Plan, do, check, act).

 

Breath

Blijven ademen, is de eerste boodschap. Want ja, een ontslag of het gevoel dat het tijd is om te veranderen, brengt heel wat diverse gevoelens met zich mee. Je wil verwerken dat het niet meer gaat en dat het tijd is voor iets anders ! En geloof me, dat lukt, al blijft een ontslag soms lang nazinderen.

 

Stop

Sta stil bij wie je bent en wat je wil. Dit vind ik persoonlijk de moeilijkste stap en ik heb het antwoord dan ook nog niet gevonden. Ik ben keihard bezig met nieuwe dingen uit te proberen (check gerust eens hier)

 

Think

Ontdek de kracht van je denken. Je geest kan veel, zeer veel ! En hij leidt je ook vaak om de tuin.

Dus, je kan openstaan voor andere zienswijzen en jezelf nieuwe inzichten laten ontdekken. Hoe ? Dat lees je dan weer in de tips van Rilla. (of ook nog die van Elke Geraerts, en andere tips van deze blog 🙂 )

 

Act

En nu… actie ! Bij de pakken blijven zitten, is geen optie. Raap jezelf bij elkaar, geen tijd of geen geld zijn geen excuses ! En zorg voor focus, zo krijg je wat je wil (en dat is voor mij een zeer moeilijke, want er zijn zoveel interessante zaken op deze wereld) !

 

Zin gekregen om meer te lezen ? Rilla schrijft zeer vlot en spoort je echt aan tot actie !

Geef hieronder, op onze Facebook of Instagram een korte reactie en dan valt er binnenkort misschien wel een exemplaar in je bus (dan heb je meteen interessante vakantielectuur) ! Op 1 juli weet je meer !

Voeg Reactie Toe