Jobcrafting: naïef of net niet?

Ben jij bewust bezig met jouw job? Doe jij aan jobcrafting?

Of rol je zoals ik eerder van het ene in het andere, met een vage droom en zonder concreet plan? Verwacht je dat je management en HR jouw jobs en carrière zullen uitstippelen?

Begrijp me niet verkeerd, ik heb een paar diploma’s, een behoorlijk netwerk en toch stel ik vast dat ik weinig vragen stel(de) over hoe ik concreet kan groeien in mijn job…

Aan HR stel ik de vraag al helemaal niet, want ik nog nooit de indruk gehad dat zij er zijn voor echte vragen, of ik heb het alleszins nooit zo aangevoeld.

Eigenlijk aarzel ik ook om aan mijn baas te vragen wat ik nodig heb om te groeien omdat ik het gevoel heb dat je het precies allemaal zelf maar moet uitvogelen…

Maar hoe pak je dit concreet aan? Hoe kan je dat beter doen? Hoe neem jij het roer in handen? Ik ben iemand die voorbeelden wil zien om daaruit inspiratie op te doen.

Eigenlijk vind ik dat ik met mijn mede-praesidiumleden die ik nog jaarlijks zie, over jobs zou moeten kunnen babbelen. Ook al praat ik en luister ik graag, ik heb het zelden concreet over de inhoud en de aanpak van mijn werk gehad met andere mensen.

Ik voel me vaak wat naïef en dat houdt me waarschijnlijk ook wel tegen in zo’n gesprekken, want is mijn directe vrouwelijke collega mijn concurrente?

Deze week kwam ik volgens mij interessante workshops tegen: Experience days van Vlerick, online, gratis workshops begin oktober.

1tje trok vooral mijn aandacht ‘Definieer jouw weg naar succes‘ van Prof. Dr. Dirk Buyens.

Ik ben alvast ingeschreven, want op jobcrafting en je doelen bepalen, staat geen leeftijd!

En succes is voor iedereen persoonlijk, dat moet je zelf bepalen. En voor mij is dat ‘a never ending story’…

Hoe pak jij dit aan of heb je het aangepakt? Of ben je dit helemaal nog aan het ontdekken? Praat jij in de diepte met jouw familie, vrienden, collega’s? Bij wie vraag jij om advies of een luisterend oor?

One Response

  1. Gulhan Eker 11 februari 2021

Voeg Reactie Toe