Maak eens een vision board

Vorige week vrijdag was het eindelijk zover, ik vertrok naar Leuven voor een cursus Vision Board bij ‘Make Me Fly’ van Els Deboutte.

In haar nieuwe kantoor scheen de zon vrolijk binnen door de hoge ramen. Een twaaftal dames tekenden present op het appel.

make me fly vision board

Knippen en scheuren

Na een korte kennismakingsronde was het tijd voor het echte werk: beelden en tekst verzamelen uit de meegebrachte tijdschriften.

Zelf had ik thuis de ronde gedaan en een hoop tijdschriften verzameld, zo voelde ik me ook niet schuldig om in tijdschriften van anderen te gaan scheuren en knippen. Iedereen zocht een plaatsje uit : op een bank, op een stoel, op een kussen, op de grond : alles was ok.

We voelden ons allemaal op ons gemak bij elkaar en dat leidde uiteraard tot fijne gesprekken (vooral met naamgenoten uit hetzelfde fantastische jaar ’71).

Compositie maken

Voor de volgende stap had Els grote papieren klaarliggen in verschillende kleuren. Zelf koos ik voor fuchsia.

De bedoeling was om de stapel knipsels door te nemen en eruit te selecteren wat we wouden groeperen. Vervolgens konden we echt beginnen schikken op papier en daarna was het tijd om alles te plakken (of zelfs te nieten, zoals één zeer inventief persoon).

Presenteren

De laatste stap was dan dat we aan de groep vertelden wat er op ons vision board stond en waarom. Daar waar Els ons in het begin vertelde dat we konden kiezen voor een algemeen of een doelen bord, kwam er ineens ook een transitiebord uit de bus.

Deze laatste fase vond ik zeer boeiend omdat de borden zo divers waren: er waren lege borden (4 foto’s), zeer volle borden, borden met quasi enkel uitspraken, zeer gestructureerde borden, …

Was het de zon, het fijne gezelschap ? Feit is dat het weekend op een superleuke manier werd ingezet en ik nog steeds op wolkjes loop en ik zingend door de gangen op kantoor loop…

Alternatief vision board

Wens je nu zelf aan de slag te gaan en een vision board aan te maken, dan kan je dit natuurlijk perfect zelf thuis doen. Persoonlijk vond ik de interactie super en een serieus pluspunt.

Voor mezelf maakte ik eerder ook al een digitaal vision board in Pinterest. Gewoon, een geheim bord, met bijeengesprokkelde foto’s en zelfgemaakte afbeeldingen, kwestie van een paar doelen concreet voor ogen te houden.

Nadeel is wel dat ik zo’n digitaal bord niet kan ophangen aan de muur. Een voordeel is wel dat ik het wanneer ik wil op mijn pc kan bekijken.

Make me fly

Els heeft een tof team van loopbaancoaches samengesteld en organiseert ‘crazy fridays’ . Opleidingen aan een betaalbare prijs, op een vrijdagnamiddag. Check zeker het programma !

Mijn namiddag verlof was alvast goed besteed ! Heb jij al eens een vision board gemaakt ? Op papier of digitaal ? Ik lees het graag.

 

2 Reacties

  1. Vlijtig Liesje 15 maart 2017
    • meisjenummertwee 15 maart 2017

Voeg Reactie Toe