Naar mars ?

Ligt onze toekomst op Mars ? Zullen onze kinderen er naartoe reizen ?

Als het van Elon Musk, oprichter van Space X afhangt alleszins wel.

Ik zag net dat hij weer in het nieuws kwam omdat er deze week een nieuwe lancering van zijn Falcon 9 raket plaatsvond (lees het artikel op Newsmonkey). Die raket is één van de projecten van het bedrijf Space X (de Dragon capsule is een andere). Filmpjes over de lancering, maar vooral over de landing van onderdelen van de raket zijn te zien op hun instagram. Dit was voor hen een historisch moment en zo net voor Kerst ook een geweldige timing.

Elon Musk is zo gedreven dat hij gewoon bedrijven opricht om zijn ultieme doel te bereiken: reizen naar Mars om alternatieven te hebben voor het leven op aarde. En volgens mij zal hij er nog in slagen ook.

Een van die bedrijven is Tesla, de elektrische auto van het moment. In het boek lees je hoe een bepaald model en vooral sommige details tot stand kwamen. Echt de moeite, zeker wanneer je ze dan ook eens in het echt kan bewonderen (lucky me werd onlangs door een vriend afgehaald met zijn Tesla, wel vergeten om foto’s te nemen…). Zijn schatting voor de lancering van zijn modellen was echt beroerd, maar ondertussen staan ze er wel !

Net zoals Steve Jobs, lijkt Elon Musk me geen eenvoudig man om voor te werken.. Volgens mij ademt die man innovatie en drijft hij ook zijn mensen tot waanzin om de resultaten die hij wenst te behalen. Hij werkt niet alleen zeer hard, hij neemt ook de nodige (financiële) risico’s.

Dus zoek je nog interessante, inspirerende lectuur voor de kerstvakantie: de biografie van Elon Musk is een aanrader !

 

 

 

Voeg Reactie Toe