Stresskippen op een leuk team event

Vrijdag was het weer tijd voor ons jaarlijks teamevent.

De locatie was alvast goedgekozen, de vroegere brouwerij Lamot in Mechelen.

Het zonnetje scheen en ik had zin in een toffe stadwandeling (herinneringen aan mijn schooljeugd).

Om 8u werden we al verwacht met koffie en een koffiekoek. We vlogen er meteen in met een workshop omtrent Agile gegeven door iLean. Als ik je vertel dat we vliegtuigjes mochten bouwen, dan weet je meteen dat het een leuke bedoening werd. Hieronder onze testresultaten (papieren vliegtuigjes die min 3 meter moesten vliegen, telkens maar 1 vouw per persoon, … )stresskippen

Heel fijn gegeven die workshop (het gaf me zin om daar zelf aan te beginnen, aan het geven van zo’n workshops). PDCA of de Deming circle werd hier zeer concreet toegepast: Plan, do, check, act. Het was een goeie opfrissing !

Vervolgens mochten we in een heuse kwis kennismaken met onze nieuwe tool voor incidentmanagement. Heel leuke gamification. Volgens mij hadden onze collega’s hier heel wat tijd ingestoken !

Na een hele fijne lunch (yes, ik had vis gekozen blijkbaar en kreeg zalmcarpaccio gevolgd door lekkere scampi’s) was het tijd voor het typische ‘teambuilding event’. (Even situeren: aan tafel vertelde ik dat ik tot in ’89 schoolliep bij de Ursulinen in Mechelen, waarop hij repliceerde dat hij in dat jaar geboren werd 🙂 )

stresskippen conservatorium Mechelen

Dit keer werd Urban Event Lab aangesproken. De teamleaders werden aangeduid en kregen de uitleg over het spel genaamd ‘Stresskippen’.

Neem dit gerust letterlijk, we kregen zelfs een kippenmasker mee !

Zelf had ik geluk met mijn teamleden, ze waren, ondanks het warme weer, gemotiveerd om het spel mee te spelen. (Ik geef eerlijk toe dat ik mijn weg wel ken in de Mechelse binnenstad en dat ik super aangenaam verrast was door de zeer positieve ontwikkeling van de stad).

We trokken dus op stap met een GPS om een tiental punten in de stad te zoeken. Bij elke bestemming kregen we vragen over stress voorgeschoteld en konden we punten verzamelen door juist te antwoorden. (Eerlijk gezegd klopte de inhoud van de vragen niet echt met de benaming op de stresskip waarop we de stickers moesten plakken, maar dat kon de pret niet drukken).

Om te bewijzen dat we wel degelijk ter plaatse gingen (en niet alle oplossingen googelden), moesten we ofwel een foto ofwel een filmpje maken van ons team. Zeer ludiek dus. Zelf heb ik daarvan geen enkel foto zelf genomen en ze lijken me ook niet zozeer vatbaar voor publicatie (maar wie weet, volgen ze toch nog eens…)

De terrasjes lonkten enorm en ongeveer halverwege konden we hun lokroep niet meer weerstaan.

Toch hebben we alle punten bezocht, andere teams bevochten en glansrijk gewonnen !

Een superfijne en motiverende dag !

 

Voeg Reactie Toe