The phoenix project: een business novelle

Onlangs kreeg ik die term business novelle eigenlijk voor het eerst te horen.
En nu heb ik er al ééntje gelezen, toevallig, en staan er nog twee op mijn lijstje.

Met veel plezier volg ik de blog van Herman Maes, Dailybits omdat die wat technischer is. Hij schreef ondermeer over het boek ‘The phoenix project’.

Omdat ik tot voor kort zelf in IT werkte, had ik het boek op mijn lijstje geplaatst.

Wow, wat een boek. Ik kon het gewoon niet neerleggen en moest gewoon blijven lezen.

Zeer realistisch en met heel veel gekende termen.

Leerrijk omdat een man door de vragen van een mentor gaat nadenken over de processen binnen IT en hoe hij die kan vergelijken met een productie-eenheid. Zijn doel is om op zeer korte termijn (90 dagen) te zorgen voor een ommekeer en van een strategisch project dat ontspoort een succes te maken.

Wat een inzichten.

Je leert met veel concrete praktische voorbeelden, die je doen nadenken hoe IT-projecten inclusief de dagelijkse kleine verbeteringen kunnen worden opgezet.

Wat onthou ik uit dit boek ?

Als je een flessenhals (bottleneck) hebt in uw proces (hier it operaties) dan heeft elke verbetereing aan iets anders dan die flessenhals geen effect en zijn ze een illusie.

De flessenhals bepaalt namelijk hoe snel uw eindproduct bij uw klant geraakt en dat is uiteindelijk de bedoeling.

Bij IT kan het dan als volgt, klinken: zorgen voor een snelle, voorspelbare en niet gestoorde flow van gepland werk dat waarde levert aan de business. En daarbij de impact en disruptie van ongepland werk minimiseren, zodat je een stabiele, voorspelbare en gewaarborgde it service kan leveren.

Een belangrijk punt daarbij is werk inplannen, zodat het ook gedaan wordt en dat uw belangrijkste (beperkte) medewerkers werken aan het einddoel.

3 belangrijke vragen :

  • hoe een snelle flow creëren van ontwikkeling naar productie (it operaties)
  • hoe kortere en meer feedback loops stimuleren
  • hoe een cultuur creëren van experimenteren, leren uit fouten, begrijpen dat herhaling en oefening the voorwaarden zijn voor meesterschap en beheersing van een proces.

Boeiende vragen waarop je in dit boek een mogelijk antwoord vindt.

In het boek maakt een mentor de vergelijking tussen it-processen en en productievestiging. Zeer boeiende analogie. En allebei bekend terrein voor mij, ik heb zowel in productie als in IT gewerkt.

Een productielijn kun je opdelen in meerdere werkcenters. Elk werkcenter bestaat uit 4 dingen:

  • de machine
  • de medewerker
  • de methode
  • de metingen

Stel dat één van uw medewerkers in bijna alle processen betrokken is en dus uw flessenhals is. Hoe haal je daar werk weg en geef je kennis door ? Op elk van de 4 dingen hierboven kun je gaan werken ! Dagelijks werk verbeteren is zelfs belangrijker dan dagelijks werk doen.

Mmm misschien moet ik dat in mijn huis en huishouden eens toepassen !

 

Gelijkaardige boeken

En dan blijkt dit boek geïnspireerd te zijn door een ander zo’n boek, The Goal. Nog nooit van gehoord, maar blijkbaar verplichte lectuur binnen MBA’s in the States.
Ken jij het ? Ik ben het nu aan het lezen.

PS En de volgende business novelle erna is natuurlijk Sociocratie 3.0 van Jef Cumps, die net uit is.

PS Hieronder vind je een link naar bol.com zodat je het boek meteen kan kopen. Indien je dit ook doet, ontvangen wij een kleine vergoeding waarmee wij ondermeer de hosting van deze blog betalen.

 

2 Reacties

  1. Birgit 16 november 2018
    • meisjenummertwee 16 november 2018

Voeg Reactie Toe