Uitspraak van de week – You can't be what you can't see, Tara Mohr

You can’t be what you can’t see.

Deze zin sprak me enorm aan in het boek Playing Big van Tara Mohr (te vinden bij bol.com)

Volgens Tara Mohr is één van de redenen waarom we, als vrouw, niet genoeg vooruit geraken, dat we het niet groot genoeg zien en ernaar handelen.

De uitspraak hierboven verwijst naar ons gebrek aan (vrouwelijke) rolmodellen die ons laten zien wat er mogelijk is. En daarbij doelt ze niet enkel naar externe rolmodellen…

Ze verwijst ook naar onszelf met,

  • eerst en vooral, de innerlijke criticus die ons meestal tegenhoudt en ons angst (pachad) en spanning (yirah) laat voelen [let op deze termen kun je ook tegenkomen bij Lien De Pau van zeker van haar zaak]. Het eerste kan je tegenhouden en het tweede wil je bewust meemaken…
  • ten tweede, de innerlijk mentor. Een persoon die je je kan inbeelden, een beeld van jezelf over twintig jaar. En ook een persoon met wie je intern kan overleggen aan wie je vragen kan stellen. En die je dus kan zien !

Kathleen van Tuttefrut had dit boek ook voorgesteld als boek van het kwartaal. Blijkbaar sprak haar vooral het hoofdstuk over ‘jezelf verbergen’ haar aan. Tara vertelt dat heel wat vrouwen zich achter allerlei drogredenen verbergen om niet aan iets te beginnen (uitstelleritis is mij ook welbekend…): ze vinden zichzelf niet expert genoeg, willen eerst nog een cursus volgen, eerst een website bouwen alvorens een zaak te starten… keuze te over.

Het boek sprak me op vele manieren aan en ik vond het minder zweverig dan ‘Feel the Fear and do it anyway’ al vertoont het ook gelijkenissen (met name over angst).

Nog een mooie om te onthouden, vond ik ‘gift goals’ versus ‘should goals’ met name doelen die een geschenk zijn voor jezelf in plaats van dingen die je zou moeten. Bereik je doelen op een fijne, aangename (en waarom niet gemakkelijke) manier… en stel je doelen ook zo op. Hier ga ik zeker eens mee aan de slag !

Ik las het boek digitaal en ben nog op zoek naar het paswoorden om het extra materiaal van Tara’s site te downloaden. Iemand die weet waar ik die kan vinden ?

Heb je het boek gelezen? Wat vond je ervan en vooral wat vind je van de uitspraak die we deze week uitkozen ?

 

PS Deze blog bevat affiliate links, dit betekent dat we een kleine commissie ontvangen wanneer je op zo’n link klikt en dan iets koopt.

Voeg Reactie Toe