Womed Award 2015

Een tweetal weken geleden was het tijd voor de 17e editie van de Womed Award, de prijs voor de ondernemende vrouw van het jaar uitgereikt door markant, Artemis en UNIZO in het kader van Ondernemer In Zich(t).  Deze prijs wordt uitgereikt aan een onderneemster die daarenboven ook maatschappelijk geëngageerd is.

Een nieuwe locatie, het BEL gebouw op de site van Thurn en Taxis, was een zeer mooie keuze. Het is de nieuwe administratieve hoofdzetel van Leefmilieu Brussel en heeft voorbeeldige milieu- en energieprestaties.

De presentatie was weerom in de bekwame handen en stem van Indra Dewitte.

Naar goede gewoonte kwamen eerst de winnaressen van vorig jaar aan bod: Gratienne Soncke van BORGinsole en (belofte) Naziha Joundi van kinderdagverblijven De Ster en Sterrenloft.

Deze beide dames hebben er een boeiend jaar opzitten.

Vervolgens werden de beloftes van dit jaar voorgesteld. Het loont echt de moeite om met ze kennis te maken, het leken me stuk voor stuk straffe madammen. Je leest meer over hen op de website van de Womed Award of op hun eigen site:

 

Natuurlijk waren we benieuwd naar de winnares van de Womed Award 2015. De drie finalistes waren:

Annick Brems van Kinderopvang in je buurt

Nathalie Sintobin van Frucon

Micheline Van de Voorde van Saisons

 

Nahtalie Sintobin ging met de prijs lopen. Reeds in 2000 hoorde ik over haar bedrijf op een dag over nieuwe technologie. Ik herinner me dat haar broer hun e-commerce bedrijf kwam voorstellen. Die dag hoorde ik voor het eerst over testen van digitale televisie in de Francisco Bay area, en nu hebben we dat ondertussen gewoon thuis…

Zeer sterk dus dat broer en zus toen voorlopers waren in de e-business. Knap dat ze nog altijd bestaan en andere business modellen hebben ontwikkeld om hun ervaring met e-commerce door te geven. Frucon² biedt nu, volgens hun site, alle diensten aan die bij de online verkoop van een product komen kijken.

Nathalie Sintobin Womed Award

met dank aan Karen Van den Berghe voor de foto

Last but not least, werd ook de Womed Award Zuid uitgereikt mbv ngo Trias. Dit keer was het de beurt aan ondernemende dames uit Guinée om mee te dingen. Het is behoorlijk confronterend om te horen dat zo’n voortrekster analfabeet is en zichzelf tot doel stelt om binnen twee jaar te leren lezen en schrijven. De winnares Nènè Hadh Cherif kan wel al lezen en schrijven en is voorzitster van een boerengroep die ook investeert in basisvoorzieningen in hun dorp. Ik hoop dat zo’n prijs die dames een extra boost geeft.

Zelf geniet ik enorm van zo’n event, ik groet er bekenden en leer weer nieuwe mensen kennen. En de goodie bag na afloop mocht er dit jaar ook wezen.

View this post on Instagram

Leuke goodiebag #womedaward #artemis #markant

A post shared by Véronique brees (@v_bijengezoem) on

Ik kan het alleen maar aanraden om er eens bij te zijn of een Artemis Leuven avond mee te maken waarop de winnares van dit jaar komt spreken…

 

PS hier vind je mooie foto’s van die fijne avond.

 

 

 

 

 

 

Voeg Reactie Toe