5-4-3-2-1 GO – Mel Robbins

De uitspraak van deze week is dit keer eigenlijk een regel:

 

5-4-3-2-1 Go

 

Dit boek vind ik persoonlijk nogal wollig en vol overtollige ballast. Ik heb toch de moeite genomen om het helemaal door te nemen en denk dat ik er absoluut iets aan ga hebben.

’t is te zeggen, nu de moed vinden om het toe te passen. Krijgen wat je wilt in je leven, is eenvoudig, maar het is niet makkelijk … (let op de nuance)

 

Want daar gaat het hier eigenlijk over. De 5 secondenregel, zorgt ervoor dat je je brein geen tijd geeft om te gaan nadenken en allerlei excuses op te werpen, neen, je begint gewoon te tellen, van achter naar voor, als voor een raketlancering en bij GO schiet je natuurlijk in actie.

 

En dat begint meteen ’s morgens, geen snooze meer voor je wekker.

 

One moment of courage can change your day. One day can change your life. And one life can change the world.

 

Mel Robbins beschrijft welke impact het toepassen van deze regel haar opgeleverd heeft en het boek is doorspekt met getuigenissen. Ze heeft geprobeerd om er een wetenschappelijke uitleg aan te breien en het boek te rekken.

 

Dat neemt niet weg dat het volgens mij absoluut een waardevolle regel is en dat ik ga proberen wat meer moed (en lef, remember, mijn woord van het jaar) te tonen.

Change requires you to do things that feel hard and scary.

Bekijk  zeker ook eens haar Tedx talk met bijna 12.000.000 views : “How to Stop Screwing Yourself Over.”
Ze schrijft ook dat het niet de grote veranderingen zijn die ons leven bepalen, het zijn de kleinste !
Dus mijn tip: bekijk eens de Tedx talk en je zult het meeste mee hebben en daarna is het aan u ! Pas het toe en toon wat moed … 🙂
Hieronder vind je nog een paar van mijn notities, welke spreekt jou het meest aan ?
All your excuses and reasons are wrong. There is no “right time” to improve your life.
Wayne Gretzky quote: “You miss 100% of the shots you don’t take.”
When you wait, you aren’t procrastinating. You are doing something more dangerous. You are deliberately convincing yourself “now is not the time.” You are actively working against your dreams.
Picasso created nearly 100 masterpieces in his lifetime. But what most people don’t know is that he created a total of more than 50,000 works of art.
You can’t control how you feel. But you can always choose how you act.
“Nothing” in life is perfect.
You are like some other people and like no other person.
You are never going to feel like it !
[bol_product_links block_id=”bol_5a1dc51d1f436_selected-products” products=”9200000060502103″ name=”5 seconds rule” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Voeg Reactie Toe