Bubble heroes: wie zijn ze, wat doen ze ?

Derde en laatste post omtrent ‘The day after tomorrow’, de inspiratiesessie die ik in Gent volgde.

Het gaat hard, daar in Gent en (ruime) omstreken.

Aan het woord is Yan Ketelers die zich bezighoudt met marketing en communicatie van Bubble post een stadsdistributiebedrijf .

Vermits ik af en toe wel eens iets op internet bestel en dit laat leveren in centrum Brussel, kwam ik al in contact met Bubble post (lees: er was iets misgelopen in de communicatie tussen de webshop en Bubble Post en dit werd snel en vakkundig opgelost).

Met de toenemende congestie in de grootsteden zijn eco-deliveries een hot topic. Zo zou tegen 2050 70% van de mensen wonen in de steden. Een weetje: 45% van de goederen zijn verantwoordelijk voor 80% van de leveringen. B2C vertegenwoordigt 200.000 pakjes per dag en 60.000 ervan ‘have no first attempt’ …

Hun klanten zijn eerlijk verdeeld, 50/50 over B2B en B2C. Ze focussen op steden en werken voor hun leveringen met tijdsloten van 30 minuten.

Welke oplossingen bieden zich in de toekomst aan ?

  • Crowd shipping
  • Drones & zelfrijdende voertuigen
  • Small eco-vehicles

Wat ik nog niet wist, is dat dit bedrijf niet alleen eco-vriendelijke vervoersmiddelen gebruikt, maar ze zelf mee ontwikkelt ! En hun voertuigen vormen mee hun reclame en zijn ook handig voor citymarketing. Ze geven een goed voorbeeld door veilig te rijden.

Hun planningssoftware hebben ze in eigen handen (vooral voor België met bizare vormen van onze postcode regio’s dit in tegenstelling tot Nederland waar het mooie rechthoeken zijn….). Deze software berekent de meest efficiënte route en bepaalt ook het meest geschikte voertuig.

Ze willen meedenken over en werken aan de stad van de toekomst !

Missie

De missie van het bedrijf is: “Delivering happiness into the urban future”.

En om ‘happiness’ uit te kunnen dragen, moet die er ook intern zijn.

Anno 2013 werkten ze met een vlakke zelfsturende structuur en evolueerden ze van 3 naar 120 werknemers. Toen bleek die zelfsturing niet meer haalbaar en dus is er nu een klein beetje sturing.

In dit jonge bedrijf werkt er welgeteld 1 plus vijftiger, de huidige CEO…

Vanwaar de term Bubble heroes ? Wel alle werknemers worden beschouwd als ambassadeurs van het bedrijf en ze dragen dit ook echt uit.

Deze Bubble heroes gebruiken Slack als communicatiesysteem en Bubble Boards sturen de teams aan op een ‘agile’ manier.

Ze stralen hun dynamisme uit en dit merken ze in de 160 spontane sollicitaties die ze per maand ontvangen.

Marketing

Bubble Post zet regelmatig zwaar in op video marketing op LinkedIn, bijvoorbeeld net tijdens een e-commercebeurs. Dit bevalt hen meer dan andere, klassieke, kanalen.

En ook het imago van hun klanten gaat er op vooruit door beroep te doen op Bubble Post. Zo blijkt Nespresson een stijging van 6,2% in imagoverbetering te hebben bekomen, door hun producten door hen te laten afleveren.

En trots vertelt de marketeer dat er al 217 ton CO2 bespaard is door de eco-voertuigen (ondertussen al meer, dat kan je rechtstreeks volgen op hun site). Hieronder een momentopname van vandaag:

Bubble post eco snapshot

Ken je nog een voorbeeld van een bedrijf dat zijn medewerkers helden noemt ? Ik lees het graag in je reactie!

 

Voeg Reactie Toe