Dat gaat niet, bestaat niet

Op donderdag 19 oktober bereikte ik na een fijne rit van 2u tussen Steenhuffel en Antwerpen eindelijk de parking onder het Centraal Station.

Joepie, ik had meteen de juiste lift en kwam vlak bij mijn eindbestemming: Comics Station uit !

Comics Station: het verhaal

Na een fijne ontvangst (met een hapje en een drankje) kwam één van de oprichters, Wim Hubrechtsen, zijn verhaal vertellen (op een avond over Storytelling mag dit wel).

In 2013 kwam hij samen met 2 andere ex-Studio 100 collega’s op het idee om een pretpark te maken rond populaire Belgische strips.

Na een tweetal uur brainstormen met Studio 100 waren ook zij gewonnen voor het idee.

1 dag later bezochten ze het station van Antwerpen waar een grote hal leegstond, nog een week later hadden ze een afspraak met de eigenaars, de NMBS.

De aanwezigen konden zich niet uitspreken, maar een tweetal weken later hadden ze een officiële go…

En toen moest het beginnen om alle mogelijke goedkeuringen, ook van de brandweer etc. binnen te halen. We spreken 30 oktober 2013.

In april 2015 mochten ze eindelijk van start gaan.

Er werd een wedstrijd uitgeschreven waaraan 7 bureaus deelnamen.  Vervolgens werd er heel hard gezocht naar een aannemer die alles, binnen een reeds bestaande hal, moest bouwen (met een architecturale vide van 18 m hoog…)

Op 21 april 2016 kregen ze definitief groen licht om de bouw te starten en hun opening stond meteen voor 25 maart 2017 ingepland (van een stevige challenge gesproken).

Dat gaat niet bestaat niet

10 april dit jaar ging Comics Station open voor het grote publiek ! Wat een verwezenlijking.

 

Comics Station: wat is het ?

6 hoofdkarakters: De smurfen, Lucky Luke, Jommeke, Suske en Wiske, de Kiekeboes en Urbanus.

En de benaming werd wijselijk (marketinggewijs) omgetuned van Thema-en belevingspark naar het alomgezochte ‘pretpark’

Deze 6 stripfiguren zijn nog steeds actueel en populair en worden nog steeds uitgegeven, terwijl ze toch al even deel uitmaken van ons cultureel erfgoed. Ganse families herkennen deze karakters, die generaties overschrijden en tijdloos zijn.

Voor wie is het eigenlijk bedoeld ?

Kinderen van 4 tot 12 jaar.

Wat vind je er ?

6200m² onderverdeeld in 6 themazones, waar je gerust 4 à 5 uur kan doorbrengen, in wat, in vele enqûetes, benoemd wordt als ‘het mooiste station ter wereld’, dixit Wim Hubrechtsen.

Je bezoek begint trouwens thuis al, door voor je hele gezin een avatar aan te maken en wat gegevens in te vullen, zodat eens ter plaatse de activiteiten op ieders maat worden aangepast.

Zodra je binnenkomt krijg je ook een bandje met een chip erin. Dit zorgt ervoor dat je na je bezoek foto’s thuis kan downloaden of dat je als ouder even rustig kan zitten en met de trackingfunctie via een app kan volgen waar je kinderen zich bevinden.

Eén ding weet ik zeker, ik moet dringend eens overdag, met kinderen, terugkomen !

Dankjewel voor je mooie verhaal, Wim ! (En artemis voor de organisatie van de avond uiteraard).

Voeg Reactie Toe