Uitspraak van de week: Doing a Thing Well Never is Trouble

De laatste tijd wijst elk boek dat ik lees wel naar een ander boek, dat de moeite lijkt.

De voorbije weken las ik ‘Think and grow rich’  van Napoleon Hill omdat ik het al op een paar lijstjes tegenkwam.

‘Think and Grow Rich’

Dit boek wil je ‘rijk’ laten worden, en hoewel de schrijver het nuanceert, bedoelt hij meestal ‘financieel’. Hoe ? Door er eerst over te denken en het je voor te stellen.

Je kan ‘rijk volgens Napoleon Hill gerust ook opentrekken naar een rijk leven, zolang het maar aan jouw doelen voldoet.

En daar komen we weer terug op weten wat je wil, jezelf een doel voor ogen stellen.

Misschien moet ik me wel inschrijven voor de cursus ‘Vision Board’ van Els Deboutte op 16 december in Leuven …

 

Afin, een mooie zin uit het boek : “the years between forty and fity are, as a rule, the most fruitful”. Vrij vertaald voor mezelf, ik ben in de fleur van mijn leven, ik moet dringend in actie schieten …

Een andere mooie vond ik: “Doing a thing well never is trouble”. Nu ik het voorbeeld uit het boek even teruglees, besef ik dat ik het onlangs heb toegepast.

Vorige week had ik voor de eerste keer een afspraak met mijn mentee, voor een programma van digital reverse mentoring waaraan ik deelneem.

En, omdat ik met deze mentoring in mijn hoofd, naar een super interessante inspiratiesessie ging, kwam ik op het idee om als ijsbreker een zakje ‘sneeuwballen’ mee te nemen, het maakte deel uit van mijn voorbereiding om over nieuwe businessmodellen te praten. En blijkbaar werd dit geapprecieerd !

Ook nu nog ben ik verdeeld over dit boek. Ik denk dat ik er een paar dingen uit wil  uit wil toepassen, en toch is het niet echt mijn soort boek. De auteur schrijft regelmatig dat hij jaren research heeft gedaan, heel wat mensen heeft gevolgd en dat voor sommigen onder ons enkel het eerste hoofdstuk lezen al voldoende zal zijn om de essentie eruit te halen. Het boek is al enkele jaren oud en leest voor mij niet zo vlot.

Wat onthoud ik er uit ?

Je moet jezelf een doel voorop stellen, het je voor stellen en dan een weg ernaar toe uitstippelen. Je eigen belemmeringen wegwerken en zeker niet te laag mikken.

Ik wil wel nog enkele stukjes herlezen en ze noteren in mijn bullet journal… net omdat dit boek me soms ongemakkelijk doet voelen. Zou het mij uit mijn comfortzone halen ?

[bol_product_links block_id=”bol_5835eec8eeb40_selected-products” products=”9200000040871657″ name=”Think and Grow Rich” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb jij nog een goeie boekentip (voor onder de kerstboom) voor mij ?

Voeg Reactie Toe