Durf, leef en onderneem met Nathalie Arteel en Nathalie Sintobin

Durf, leef en ondermeem.

Met deze gevleugelde woorden ging het nieuwe werkjaar van Artemis Leuven weer van start.

Heb je het al herkend ? “Durf, leef en onderneem” is de titel van het eerste boek van Nathalie Arteel.

Samen met Nathalie Sintobin, winnares van de Womed Award was zij bij ons te gast voor de openingsactiviteit.

Naar goede gewoonte startte de avond met een drankje en een hapje, zodat we weer even konden kennismaken met nieuwe gezichten en bijpraten met de ‘anciens’.

Nathalie Arteel

Tijdens het voorgerecht en de obligate voorstelronde, ontsponnen zich meteen interessante gesprekken. Het was des te leuker dat er aan elke tafel een spreekster kwam bijzitten (telkens voor 1 gerechtje), in ons geval Nathalie Arteel.

Tijdens een eerdere ‘connect’ activiteit kwam Nathalie Arteel haar getuigenis vertellen over haar leven en de opbouw van haar zaak samen met haar man en nu wou ze ons natuurlijk extra inspireren om te ondernemen en in actie te komen. Ben je benieuwd naar haar verhaal, dan kun je bijvoorbeeld via bol.com haar boek aanschaffen.

[bol_product_links block_id=”bol_57fe02876dc89_selected-products” products=”9200000057347541″ name=”Durf, leef en onderneem” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Nathalie Sintobin

Nathalie Sintobin kwam als tweede aan het woord. Zij won dit jaar de Womed Award (en dat kon je hier lezen) en brengt dus reeds het motto van Nathalie Arteel in praktijk. Al in 2000 maakte ik kennis met haar e-commerce zaak, al was het toen haar broer die het woord deed op een event van Microsoft. Van een webwinkel voor geschenken evolueerden ze naar een bedrijf Frucon² dat anderen met raad en daad adviseert over e-commerce. Ze verzorgen met name ‘in private label’ de webshops voor een aantal luxemerken (denk aan Samsonite, Godiva).

Nathalie vertelde op een zeer fijne manier haar verhaal, met anecdotes over de deuren die door het winnen van de Womed Award zijn opengegaan. Zo werd ze ontvangen door minister De Croo en had ze zich goed voorbereid en zelf vragen opgesteld. Dat ontlokte bij hem blijkbaar de reactie dat hij gewoonlijk de vragen stelde ! Een echte straffe, digitale madamme dus ! Ze stelde ons ook een aantal cijfers voor waaruit vooral bleek dat transporten in België niet gratis zijn en dat we dus zeer zware concurrentie hebben van Nederland.

De top 3 van online aankopen zijn : vliegtuigtickets, media & entertainment en events&attracties.

Uit haar zeer toffe betoog onthou ik de volgende 3 tips:

  1. Brand versus e-commerce
    Je wil als bedrijf online aanwezig zijn. Belangrijk is te weten waarom en hoe, wil je je merk laten kennen of wil je echt online verkopen. Dus maak je een marketing plan voor 6 maanden. Eer je plan geïmplementeerd is, loop je dus al hopeloos achter … Dus: vooruit denken !
  2. USP
    Unique selling point. Wie zijn uw concurrenten en wat is jouw unieke insteek? Gift.be stelt specifieke pakketten samen en gaat daardoor niet de concurrentie aan met een bol.com die aparte producten aanbiedt.
  3. Technologie is een tool en geen doel !

Zegt het je iets ? Genieten van een lekker etentje, een interessante spreekster en ondernemende tafelgenoten ? Check dan het programma van Artemis Leuven hier !

Ah, en ben je of ken je onderneemsters die zich kandidaat willen stellen voor de volgende editie van de Womed Award ? Aarzel dan niet en bezoek de site van de Womed Award!

 

Voeg Reactie Toe