Give away: the manager the day after tomorrow

Woensdag 30 januari, een memorabele avond.

Het event

Suyin Aerts Rik Vera

Rik Vera bevond zichzelf voor een uitsluitend vrouwelijk publiek van 172 dames. Artemisleden van Leuven, Brussel en Antwerpen-Mechelen verzamelden bij Quartier Papier in Zaventem. Een unieke locatie voor zo’n event. Het werd een superleuke avond.

Katrien Decroos van Artemis Leuven heette de aanwezigen welkom

Valerie Decoster van het eventbureau New Balls Please kwam haar bedrijf en de locatie voorstellen. Knappe projecten !

Zelf had ik het geluk Rik Vera op de Boekenbeurs te horen. Hij had nu wel zijn key note aangepast. De titel was dit keer Grlpwr in the new normal!

Ik moet toegeven dat ik er naar uitkeek. Het was ook de moeite en Suyin Aerts van Artemis Brussel had nog een paar goeie vragen voorbereid ! Eén ervan was :”Wat is feminisme voor jou?”

Zijn antwoord:

Feminisme zijn geen quota. Feminisme is vertrekken vanuit je kracht. Feminisme is gewoon lef hebben.

Interview Rik Vera door Suyin Aerts

Véronique Deprycker van Artemis Antwerpen-Mechelen tenslotte stelde ons net voor de walking dinner de finalisten voor de Womed Award voor. Stuk voor stuk straffe onderneemsters.

Het boek

De voorbije weken las ik zijn boek ‘The manager the day after tomorrow’ en die deed alleen maar nog meer ideeën opborrelen.

Wat me deze keer bijbleef, is het omdenken, vanuit een ander perspectief kijken. Dus zeker ook eens kijken als je klant.

Het model van een fluïde organisatie van Peter Hinssen waarbij je zeer vloeibaar moet zijn in de contacten met de klant en een wat strakkere, gestructureerde werking kan hebben voor logistiek, is iets waar ik me kan in vinden.

Het hoofdstuk over innovatie in een groot bedrijf, met daarbij piraten die wat van de norm en de regels afwijken en kleinschalig nieuwigheden testen, doet je nadenken.

De clou is natuurlijk om ontwikkelingen van ‘interne piraten’ te kunnen gaan opschalen en uitrollen binnen het ganse bedrijf. En daar ligt net de uitdaging. Degenen die iets ontwikkelen, zijn vaak bang om hun baby te verliezen en hem niet meer te herkennen als het moet voldoen voor de eisen van een grotere groep mensen. De angst is groot dat de oplossing dan niet meer hen dient, die ze ontwikkelden…

Toch mogen we ons hierdoor niet laten tegenhouden, het zou jammer zijn om innovatieve ideeën niet uit te rollen !

Dit boek moet je lezen en dus kan je het winnen: een cadeautje aan één van onze lezers omdat wij het fijn vinden om gelezen te worden ! Let wel, het is een gevaarlijk boek, het kan je op ideeën brengen …

Hoe kan je deelnemen aan deze Give Away?

Like onze Facebookpagina (Instagram mag ook) en geef ons een schatting van het aantal weergaven van deze blogpost tussen zondag 24 februari en zondag 3 maart middernacht. Degene die er het dichtst bij zit, wint.

En vind je onze blogposts leuk, schrijf je dan in op onze Digitale Nectar, dan mis je geen enkele post meer.

Hint: we hadden in januari zo’n 1250 paginaweergaven.

PS We gebruiken affiliate links. Dit wil zeggen dat we een commissie ontvangen indien je via deze links een aankoop doet.

No Responses

  1. Pingback: Boeken gelezen in 2019 - Bijengezoem 6 oktober 2019

Voeg Reactie Toe