Groeigenoten, omring jij je er al mee ?

De naam ‘Mastermind group’ bleef door mijn hoofd spoken, net als het idee om je te omringen met accountability partners.

Geïnspireerd rond de recente hype rond ‘Samsonsex‘ als woord van het jaar, zocht ik naar een Nederlandstalige benaming en landde ik bij ‘groeigenoten’ als in lotgenoten, bondgenoten, …

In de boeken: Playing big, The Miracle Morning … waarover ik eerder al schreef in een uitspraak van de week, komt die term meermaals terug.

Het komt er op neer dat je je gaat omringen met mensen die je willen laten groeien en jij hen, dat je samen elkaar gaat aanmoedigen en voor klankbord kan spelen.

Die groei kan van alles betekenen, het hoeft niet, per se, te gaan om meer verdienen, succes, ….

Deze groep wil je net niet afremmen en alleen op risico’s wijzen, wel eerlijke feedbac even en je over je angsten heen helpen.

Voor mezelf heb ik nu een paar vriendinnen aan wie ik een en ander vertel, het is echter nog geen groepje.

Om goed te werken, zou ik elke maand een vaste afspraak moeten maken (voor een lunch, een drankje, of waarom niet, een bezoek aan een sauna of zo, kwestie van het nuttige met het aangename te paren).

Kathleen van Tuttefrut is alvast ook overtuigd en vraagt ons elke maandag in de besloten Facebookgroep wat we die week willen uitspoken ! Alvast een hele goeie poging als je het mij vraagt.

Een groepje die ook deze richting uitgaat, is de WIN (women in networking) waaraan ik één keer per maand deelneem in de kantoortoren van het werk. Elke vergadering start met een rondetafelgesprek waarbij we goede of slechte ontwikkelingen, gebeurtenissen in de groep kunnen gooien. Dit levert steeds wel wat stof voor discussie !

En jij pas jij dit al toe ? Heb je al een paar groeigenoten ?

Voeg Reactie Toe