Magnetische content van influencers

Een tijdje terug ontmoette ik Carole Lamarque toen ze kwam spreken bij Artemis Brussel.

Vol trots vertelde ze dat haar boek binnenkort zou uitkomen. Nieuwsgierig als ik was, bestelde ik er eentje. En kijk, nu is het zo ver ! Ik kreeg het deze week in de bus.

Influencers!

Een boek dat ik zeker wou lezen, ook al beschouw ik mezelf nog niet meteen als een influencer (lees: we hebben nog niet zoveel lezers).

Ooit zat er een vak Marketing tussen de verschillende cursussen van het postgraduaat dat ik volgde en ik vond dat eigenlijk enorm interessant. Er zat ook heel wat statistiek in!

Carole legt in haar boek uit wat influencer marketing is en wat de verschillen zijn tussen Amerika en Europa, vooral in lezersaantallen…

Ze schrijft op een zeer aangename manier, doorspekt met heel wat quotes en cases. Zo belicht ze alle aspecten vanuit verschillende standpunten en ze geeft dit ook duidelijk aan.

Elk hoofdstuk eindigt met een visuele samenvatting en dat vind ik een heel sterk punt in dit boek.

Een stukje sprak me enorm aan en wou ik dan ook even uitlichten.

Magnetische content

Op een bepaald moment vertelt Carole dat ze bij Sanoma heel wat leerde, onder andere de ingrediënten voor magnetische marketing content!

Samengevat zijn dit 6 punten:

Influencers magnetische content

Het komt er dus op neer dat je als influencer authentiek bent, dat lijkt mij evident als blogger. Ik wil graag mijn verhaal en mijn ervaring meegeven.

Moduleren was dan weer iets nieuws, hiermee bedoelt ze dat een merk je voorbeelden geeft van een top iemand die hun product gebruikt, afgewisseld met een voorbeeld van de gewone man in de straat. Mm, dat is al wat meer een doordenker om er zelf mee aan de slag te gaan (gelukkig moet mijn content niet altijd marketing zijn, magnetisch mag zeker wel, kwestie van hier wat volk te zien passeren).

Hoe meer zintuigen je in een campagne betrekt, hoe beter. Carole denkt duidelijk zeer creatief om alle mogelijke geluiden en functies van een smartphone te gebruiken.

Ware schoonheid, dat spreekt altijd aan, iets moois, blijvends…

En eentje die je zeker ook had verwacht, snelheid. In deze super digitale tijden, kan je zeer snel op gebeurtenissen inspelen !

En als allerlaatste personalisatie. Ook daar haalt ze mooie voorbeelden aan (lees het zelf maar eens in haar boek) en heeft ze gelijk dat we het wel leuk vinden om persoonlijke boodschappen of attenties te ontvangen of zeer persoonlijk betrokken te worden.

Carole vertelt nog zoveel meer en verwijst met plezier naar een aantal bloggers die hun inzichten met haar deelden. Zo heb je ondermeer Herman Maes (Dailybits) en Anne Cornut (Mamavanvijf) die aan bod komen.

Dus ben je eens benieuwd hoe marketeers naar influencers kijken en hen strategisch willen inzetten in hun marketing mix ? Dan geeft dit boek je een locale, gefundeerde, realistische insteek!

 

[bol_product_links block_id=”bol_58d2e35d1aff6_selected-products” products=”9200000072642931″ name=”influencers” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Voeg Reactie Toe