Small questions yield only small answers – Profit First

Goh, ik zag net in mijn e-reader dat ik in het boek dat ik net uit heb, Profit First, niet zo veel heb aangeduid. En ik wou het snel uitlezen omdat ik aan het volgende boek wou kunnen beginnen 🙂

Dit boek heb ik gelezen omdat ik het in een paar Facebookgroepen voorbij zag komen.

Profit First gaat uit van het idee dat je als ondernemer vanaf de start jezelf moet verlonen en belonen. (goed idee, cadeautjes voor uzelf, dat heb ik deze week nog ergens gehoord !)

De schrijver, Mike Michalowicz, legt je hiervoor zijn systeem uit.

Het komt er op neer dat je een paar cruciale rekeningen opent bij je bank: inkomsten, operationele kosten, eigenaarsvergoeding, winst, tax.

En zodra er dan ook maar iets binnenkomt, verdeel je het volgens een vast percentage vanuit de inkomstenrekening naar de andere vier rekeningen.

De kunst is om met een klein percentage winst te starten en dat stelselmatig, volgens de gemiddelden uit de industrie waarin je zit, op te bouwen.

Heel belangrijk in zijn methode is, dat je zoals in grote Amerikaanse bedrijven, elk kwartaal een winstuitkering doet, echte winst ! En dat je dat aanstreept in je kalender en daar ook leuke dingen mee plant ! (klinkt goed, niet ?)

 

De uitspraak hierboven:

Small questions yield only small anwers

kadert dan in het verkleinen van je schulden en operationele kosten. En het idee erachter is dat je je beter ineens afvraagt hoe je met de helft van de kosten het dubbele resultaat kan bekomen. Dus, dat je groot moet denken en dat de oplossingen die je daardoor vindt dus ook beter zullen zijn en meer impact zullen hebben.

Daar hou ik wel van, van de gedachte om je blikveld te verruimen en dus groot te durven denken (allez, ik bewonder dat en durf dat zelf veel te weinig nvdr)…

 

In het boek zelf komt natuurlijk nog veel meer praktische uitleg om het systeem op te zetten.

 

En jij betaal jij jezelf al genoeg uit en voorzie je regelmatig een echte beloning ?

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a7b534d18696_selected-products” products=”9200000072250219″ name=”Profit first” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Voeg Reactie Toe