Socrates, change : focus on building the new, not fighting the old

Vorige week vrijdag nam ik verlof om deel te nemen aan een inspiratiesessie in het Gentse communicatiehuis georganiseerd door de Stichting Corporate Communicatie: The day after tomorrow. Het was artemis die me erop attent maakte. En het was de moeite.

Na een zeer interessante inleiding door professor Rogier De Langhe over de huidige digitale revolutie die even belangrijk is als de industriële revolutie 200 jaar geleden, kwamen er 3 innovatieve, jonge bedrijven aan het woord.

Prof. De Langhe wees ons op een trendbeuk in economische groei. Digitalisatie laat toe om op een andere manier, dus niet standardisering, te groeien.  Met een 3D printer maakt het nu niet meer uit of we 3 miljoen dezelfde of net verschillende deuren maken…

En de huidige buzzwords zijn dan ook:

  • customization
  • audience of one
  • customer centricity

Innoveren voor de klant ipv voor het bedrijf, Amazon is daar reeds een goed voorbeeld van.

Alvast een naam om te onthouden !

De eerste persoon die aan bod kwam en haar bedrijf voorstelde en ook de uitspraak van de week levert, was Elke Wambacq van Dinobusters. Zij ging meteen de creatieve toer op met een volledig getekende presentatie.

 

The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old, but building the new

 

Dinobusters coacht bedrijven (en de overheid) om te innoveren.

Haar passie is en blijft de overheid en de ambtenaar 2.0

Ook in een fluïde bedrijf moet je managen en beheersen, en aan jezelf denken.

Zo neemt ze nu regelmatig een microvakantie (tiens, dat doet me ook aan een andere schrijver denken, Tim Ferriss van de 4-urige werkweek), door een wandeling te maken aan zee waar ze woont.

Met een eigen bedrijf en een Londense MBA vindt deze straffe madam toch nog tijd om ademruimte in te plannen. Ze studeerde ook aan de universiteit van Nicosia om bitcoins te verdienen en is mee met de ganse blockchain hype.

Netwerken, wie je kent, is voor Prof De langhe een hot item en deze dame brengt dat zeer bewust in de praktijk. Ze focust samen met haar business partner op haar core business en geeft opdrachten aan concullega’s als deze daar niet onder vallen.

Haar tips:

  • netwerken
  • exotische werelden verkennen
  • opleidingen
  • delen

Wow! Hun website en magazine inspireerde me enorm. Ik zal eens op zoek gaan naar hun boeken !

 

Dinobusters magazine

 

Volgende week meer over de andere sprekers !

 

Voeg Reactie Toe