The Branson Way: zakendoen is creatief zijn !

Eerlijk, ik heb getwijfeld om het boek uit te lenen in de bibliotheek, dacht dat het niets voor mij was, die Richard Branson.

En recent las ik net dat dat waarvoor je allergisch bent, je ergert, misschien net datgene is wat jij graag zou willen kunnen (onderhuidse jaloezie?).

Ik geef het toe, mijn woord van het jaar is ‘lef’ omdat ik vind dat ik dat te weinig heb…

En laat lef en branie, een tikje oneerbiedigheid, net woorden zijn die sir Richard Branson typeren.

Blijkbaar ben ik niet de enige met een zekere aversie voor zijn persoonlijkheid, iemand anders schreef me dat ze dacht dat hij een bullebak was.

Anyway:

The Branson way : het boek

Wat ik niet besefte, is hoe klantgericht deze man wel is. Indrukwekkend.

En dus vind ik dit zeker een aan te raden boek, het nodigt me uit om nog meer over deze rasechte ondernemer (hij startte op 16 jaar) te weten te komen. Ik heb meer dan één pagina notities volgepend.

Uit zijn boek blijkt dat hij opportuniteiten ziet en ze grijpt. Hij geniet ervan plezier te maken !

Hij zoekt telkens nieuwe manieren om zijn klanten plezier te doen. Mensen informeren en amuseren, humor, is één van zijn stokpaardjes.

Hij vindt bijvoorbeeld ‘human resources’ een ellendig woord omdat mensen geen productiemiddelen zijn ! En hij zou liever zijn machines personaliseren dan zijn mensen mechaniseren !

Zakendoen is creatief zijn !

Dat is nu een quote die me aanspreekt. Vooral omdat hij ook ethisch , legaal en met aandacht voor zijn medewerkers vooruit wil gaan. Verder schrijft hij dat het de aandacht voor detail is die de zakelijke prestatie bepaalt. Leveren wat je belooft én meer !

Nog een mooie zin vond ik : elke dwaas kan iets ingewikkelds maken, het is moeilijk iets simpel te maken !

Bezoek dus zeker ook eens de site van Virgin en ontdek zo tal van initiatieven en bedrijven . Zelf ontdekte ik zo zijn eigen blog, waar ik zeker nog inspiratie voor deze blog ga halen …

Virgin the Branson Way

Milieu

Richard Branson blijkt ook begaan te zijn met het milieu. Zo blijkt hij alle winst van zijn transporttmaatschappijen te herinvesteren in de zoektocht naar milieuvriendelijke brandstof. (Hij is er van overtuigd dat we mobiel binnen blijven en dat we dat dus beter anders doen). Hij heeft zelfs al testen uitgevoerd en beseft dat er waarschijnlijk niet één mega-oplossing is voor de ganse wereld, maar lokale oplossingen afhankelijk van gewassen en teelten, … De moeite om te volgen, lijkt me.

Hij riep in 2007  zelfs the ‘Virgin Earth challenge’ in het leven, een prijs van 25 miljoen dollar voor diegenen die erin slagen om 1 miljard ton CO2 uit de atmosfeer van de aarde te onttrekken (bedoeld om de temperatuur te kunnen laten dalen en dus te reguleren). Nu zijn er eindelijk finalisten bekend !

The Elders

Dit is pas een initiatief (naast al zijn filantropie uiteraard) waarop ik later eens wil terugkomen.

Ze waren net gisteren in de media. Zij, the elders, zijn een wereldwijde, twaalfkoppige, gemengde, raad van wijzen die samen ijveren voor wereldvrede en mensenrechten. (ja, hij bevat enkel ‘oudere’ personen), die dus niet meer politiek of beroepsmatig actief zijn !

Ooit kwamen Richard Branson en Peter Gabriel op dit idee dat ze vervolgens voorlegden aan Nelson Mandela.

Deze raad van wijzen werd bij de oprichting 10 jaar geleden dan ook door hem voorgezeten.  En zijn visie blijft nog steeds de moeite waard #walktogether

Een nieuwe campagne, Walk together, werd gisteren op 18 juli gelanceerd !

 

[bol_product_links block_id=”bol_596fbe2ed9ad8_selected-products” products=”1001004010498813″ name=”Branson Way” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Afsluiter

Waarom komt Richard Branson ’s ochtends uit zijn bed ?

  • Ten eerste voor zijn merk Virgin
  • Ten tweede voor het idee dat hij echt iets bijzondersw il doen ! Hij wil een echte ondernemer zijn !

En, ben jij pro of contra deze man ?

4 Reacties

  1. MamsElle's blog 23 juli 2017
    • meisjenummertwee 23 juli 2017
  2. Greet 1 augustus 2017
    • meisjenummertwee 1 augustus 2017

Voeg Reactie Toe