The key is making writing a welcome habit- Richard Branson

Zin om te lezen wat ik wil onthouden uit deze nieuwe biografie van Richard Branson ?

(en ja, ik weet het, ik had de eerste ook al gelezen en er ook al over geschreven )

Dit vind ik nu een echt pluspunt van een e-reader: de mogelijkheid om passages te bewaren en nadien in één oogopwenk terug te lezen.

Humans communicate through stories; it’s how we make sense of our surroundings, ourselves and our place in the world.

Richard Branson neemt altijd en overal nota’s ! Hij heeft reeds massa’s schriften volgeschrevn. Hij is er jammer genoeg ook al verloren tijdens een brand op Necker Island.

Hij houdt dus een stevig pleidooi voor het schrijven en nemen van nota’s, elke dag een beetje.

(en laat ik nu net onlangs ergens gelezen hebben dat één eigenschap van succesvolle mensen is dat ze elke dag wel een paar ideeën neerschrijven, hij past dat werkelijk toe) Jij ook ?

Ideas are like rabitsYou get a couple and learn how to handle them and pretty soon you have a dozen. (John Steinbeck)

Mijn bewondering voor deze man en zijn inzet is alleen maar gestegen. En ik heb niet het gevoel dat hij een vreselijk karakter heeft zoals sommige andere beroemde ondernemers.

The way to become a great leader is to look for the best in peaple – seldom criticise- always praise.

In het vorige boek las ik al over zijn inzet voor wereldvrede met het mee organiseren van ‘The Elders’ en ook zijn inzet voor het tegengaan van de klimaatveranderingen. En natuurlijk mag ik ‘het goede doel’ niet vergeten, waar en wanneer hij kan, geeft hij zijn steun aan initiatieven over de ganse wereld.

Nog ééntje ?

You don’t learn to walk by following the rules. You learn by doing and by falling over.

 

Zin om wat weg te dromen ? Bezoek dan eens de resorts van Virgin Limited Edition ! Zij zijn meteen ook een manier om lokale bevolking en natuur te helpen (uiteraard weer op een ondernemende manier).

Wie is er voor jou een ondernemend voorbeeld ?

[bol_product_links block_id=”bol_5a0ca4bcc48d1_selected-products” products=”9200000074339035″ name=”RB Virgin” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Voeg Reactie Toe