Tools of Titans, Tim Ferriss

Ken je Tim Ferriss al ? Hij schreef het zeer populaire boek de 4-urige werkweek (Lien De Pau van Get Real is een hevige fan).

Blijkbaar kwam ik een paar verwijzingen tegen naar een ander boek van hem Tools of Titans. Kelly Deriemaecker schreef erover op haar blog en vond het een super boek.

Dit boek is eigenlijk een overzicht van interviews met mensen die Tim kent en uitnodigde voor zijn podcast.
Er zitten echt wel kleppers tussen en zij geven in dit boek dan ook heel wat goeie raad mee.

Healthy

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet echt snapte toen ik door de eerste bladzijden worstelde.
Tim begint zijn boek wel met een uitdrukkelijke vermelding dat je dit boek op je eigen manier moet lezen en de voor jou niet interessante stukken moet overslaan.

De eerste hoofdstukken gaan dan eerder over (extreme) voeding, hevig sporten, stimulerende middelen, afin, niet mijn dada.

Ik kon me echter niet voorstellen dat Kelly dit boek zomaar aanprees en dus las ik verder.

Een heel fijne tip die slechts 10 seconden tijd inneemt en die ik nu af en toe toepas, is de volgende: denk aan twee personen en wens het hen toe om gelukkig te zijn. Herhaal dit een paar keer per dag. Het effect is dat je je zelf ook beter gaat voelen. Die andere persoon heeft daar dus geen weet van, maar door even aan iemand te denken en hem het beste toe te wensen, voel je meteen zelf het effect.

Wealthy

In dit tweede deel van het boek komen een paar, voor mij, meer bekende persoonlijkheden aan bod.

Zo lees je ondermeer over Arnold Schwarzenegger, Scott Adams, Tony Robbins, Seth Goddin …

Elke ondernemer vertelt over lessen die hij geleerd heeft en geeft ook zijn eigen lees- of luistertips mee.

If you can’t get 10 good ideas, get 20 ideas. James Altucher

Het idee hierbij is dat je je niet forceert om een klein aantal goede ideeën te hebben, schrijf er gewoon elke dag een aantal op, ook slechte.

Uiteraard gaat het niet enkel om de ideeën, maar wel om de ideeën waar te maken (Scott Belsky).

 

Wise

Wel, dit stukje moet ik eerlijk gezegd nog lezen. Ik verwacht dat ik nog wel een aantal leuke uitspraken zal tegenkomen. Die lees je hier dan één van de volgende weken nog wel.

 

Tim heeft zijn eigen ‘Tim Ferriss Show’ een podcast die je kan vinden op zijn website. Hij selecteerde alvast een top 25 in zijn boek en ik denk dat ik daar binnenkort toch eens tijd voor ga maken.

[bol_product_links block_id=”bol_592dd02f202b5_selected-products” products=”9200000064820890″ name=”Tools of titans” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb jij nog leuke boekentips voor ons ? Lees je zelf graag non-fictie boeken ?

No Responses

Voeg Reactie Toe