Uitspraak van de week: Goeiemorgen !

Goeiemorgen !

Eén woordje is genoeg…

Zeg jij goeiemorgen tegen onbekenden als je ’s morgens in de lift stapt ?

Ik geef het eerlijk toe, wanneer ik in de lift van de parking stap, geef ik misschien nog wel een knikje, maar goeiemorgen lijkt erover. Dus hul ik mezelf in stilzwijgen (al dan niet kijkend in de aanwezige spiegel (en ik mis spiegels als er geen zijn in de lift….).

Meestal laten mannen me galant als eerste de lift in en uitstappen (en dat alleen al vind ik een fijn gebaar !), instant goed gevoel, blij dat zo’n galanterie nog bestaat …

Vorige week stapten mijn kinderen mee in de lift, zij begonnen meteen een gesprek met de mensen die meteen met ons in de lift stapten. Zoveel fijner en zoveel meer reden tot glimlachen.

Wanneer ik in ons bedrijfsgebouw in de lift stap, dan zeg ik wel goeiemorgen of hallo. Het gaat quasi vanzelf. En ik moet toegeven, we worden er aan herinnerd…

In de lift hangen stickers die ons eraan herinneren hoe eenvoudig het is om ‘Goeiemorgen !’ of ‘Hallo’ te zeggen.

Vorig jaar september kwamen we van een eigen, klein gebouw in Ukkel naar een mastodont van een gebouw aan het Noordstation in Brussel. Een hele verandering.

Blijkbaar waren er dan ook collega’s die aangaven dat ze het moeilijk hadden en hop, daar was de campagne met de leuke stickers.

Ik vind het een tof idee, en ik pas het ook graag toe, want eigenlijk sla ik graag een praatje in de lift …

Jij ook ?

Voeg Reactie Toe