DLIDS3 Wees de regisseur van je eigen leven

Even de draad weer oppikken met mijn ‘serie’. Het boek ‘De leider in de spiegel‘ kreeg ik cadeau en vond ik heel interessant. Zo interessant dat ik met de hoofdstukken aan de slag wou…

Wees de regisseur van je eigen leven

Zelfbepaling en motivatie

Hoofdstuk 3 gaat over zelfbepaling en motivatie, een hoofdstuk van slechts 2 bladzijden.

Tasks are better performed when they’re chosen

En toch weekt ook dit weer heel wat los en geeft het stof tot nadenken. Want, hoeveel kan je nu zelf bepalen in je eigen job ?

Een van de tips is om het woord moeten te schrappen uit je taalgebruik. Als er nu één woord is dat ik continu gebruik, is het dat wel. En ik weet dat het beter zou zijn om het te vervangen door willen (gezien: ik heb het woord moeten schoontjes vermeden…), alleen lukt me dat niet echt. Iemand tips ?

Eigenlijk kan ik in mijn job redelijk wat zelf beslissen en misschien doe ik daar niet eens genoeg mijn voordeel mee. Ik zou wat proactiever dingen kunnen schedulen die ik leuk vind en die uiteraard zin hebben voor het bedrijf. Alleen dat inplannen lukt me niet zo goed, ergens blokkeer ik om die mensen te contacteren. Misschien ben ik wel bang dat ze mijn bezoek niet eens nodig vinden…

Vorige week kreeg ik de vraag voor een meeting die ik afwees wegens reeds volgeboekt (een dag lesgeven en een dag teambuilding), de aanvrager bleef aandringen en dus maakte ik gisteren tijd om op die vestiging langs te gaan. En dan komen er meestal nog vragen en verhalen. Dat is dan iets wat ik leuk vind, want dan kan ik helpen en voel ik me nuttig.

Hier dus een nota voor mezelf, actief bezoeken aan onze sites inplannen !

Verder ben ik eens benieuwd hoe de verandering van samenwerkingsmodel mijn werk zal beïnvloeden. We zijn sinds kort met ons team de 2de lijn van de helpdesk en dus wordt er van mij verwacht dat ik binnen een bepaalde deadline  antwoord, dat heeft dus wel wat impact op mijn stressgevoel. Anderzijds komen er voor mijn onderdeel niet zoveel problemen binnen en loste ik in het verleden al heel wat zelf op. De rest gaf ik door aan onze consultants omdat ik niet de technische kennis had. We hebben dus nieuwe mensen bij in ons team, met technische kennis. Nu nog afwachten of ik me daarin wel wil verdiepen…

Wees de regisseur in je eigen leven

Een andere mooie uitspraak in dit hoofdstuk is van Frank Van Massenhove van de FOD Sociale Zekerheid, hij stelt dat de mens de regisseur moet zijn van zijn eigen leven. Daar knelt bij mij een beetje het schoentje vermoed ik. Als regisseur heb je een beeld van wat je wil bereiken en onderneem je dan ook pogingen om er te geraken. Dus, daar ben ik nu volop mee bezig ! Elke morgen een beetje nadenken en visualiseren waar ik wil geraken (leve The Miracle Morning).

Blijkbaar bestaat er ook zoiets als het ABC voor zelfsturend gedrag, drie elementen voor zelfdeterminatie:

  • autonomie
  • belonging of gemeenschapsgevoel
  • competentie

Het komt erop neer dat mensen zelf willen kunnen kiezen en dat wat extern opgelegd wordt dus eerder demotiverend werkt. Klinkt goed en toch lijkt me dat niet zo evident op het werk, er is altijd wel werk dat je opgelegd wordt… En toch kan het ook, zelf geef ik me werk omdat ik vind dat een aantal controles nodig zijn, alleen vind ik dat ik ze nog niet consequent genoeg uitvoer…

Wanneer ik mezelf hier lees, bedenk ik dat ik me dringend eens wil verdiepen in de veranderingen die Frank Van Massenhove in zijn organisatie heeft teweeggebracht.

Ah, en ik las nog een fijne blogpost van Chrisje Stultiens vorige week omtrent mensen vertrouwen en hen aan te zetten tot handelen !

Heb jij hier al ervaring mee ? Obstakels wegnemen die mensen beletten om autonoom te handelen ?

Wat probeerde je ? Wat liep er mis en wat lukte wel ?

 

Voeg Reactie Toe