Tijd om het jaar af te ronden met het YearCompass

Tijd brengt raad, zo ook voor deze laatste post van het jaar.

Gisteren zag ik op LinkedIn ineens een artikel passeren over het YearCompass. Een leidraad om een jaar af te sluiten en een nieuw voor te bereiden. Ik had er nog nooit van gehoord. Snel las ik die post door en hij bleef hangen.
Later op de avond zocht en vond ik de link.
Ik weet wat ik tijdens één van de volgende dagen ga doen, dat kleine, gratis, boekje van 20 pagina’s invullen.

Tijd om het jaar af te ronden

Het deed me meteen ook denken aan woorden uit ‘Het nieuwe mentaal’ van Elke Geraerts, waarbij je je  brein tijd moet geven om dingen af te ronden en te verwerken.

In het YearCompass neem je eerst afscheid van het voorbije jaar. Je neemt je agenda erbij en overloopt deze.  Je staat stil bij successen en bij leermomenten.
Daarna kun je beginnen aan het nieuwe jaar. Je hebt net geleerd wat je vorig jaar belangrijk vond, hoe ga je hiermee in het nieuwe jaar rekeningen houden ? En onthou:

Alles is mogelijk in 2017

Zelf ben ik geen held in het ver vooruitkijken, ik plan mijn leven geen 5 jaar op voorhand. Toch zou ik het af en toe wel willen doen. Misschien ben ik te bang, bang van wat allemaal niet zou lukken en niet perfect zou zijn.

Ik ga het een kans geven en dit boekje eens invullen en het regelmatig ter hand nemen volgend jaar, kwestie van in de goede richting te blijven …

Jij ook ?

 

I’ll keep you posted …

2 Reacties

  1. Jurgen 10 januari 2017
    • meisjenummertwee 10 januari 2017
  2. Pingback: Atomic habits - Bijengezoem 13 september 2020

Voeg Reactie Toe