1500 GB Gratis Cloud Storage – lijstje van 5!

Klinkt het je bekend in de oren?  Je “Dropbox” is vol en je wou net de laatste reeks vakantiefoto’s delen met dat leuke gezin dat je hebt leren kennen op reis?  Geen nood, er zijn alternatieven…  en waar Dropbox 2GB gratis cloud storage opslagruimte aanbiedt, vonden wij alternatieven die heel wat vrijgeviger zijn.   De moeite waard om uit te proberen!

1. PCloud geeft je tot 36 GB gratis universeel bereikbare opslagruimte.

PCloud synchroniseert bestanden tussen al je toestellen, en zorgt ervoor dat ze op drie verschillende locaties worden bewaard, zodat er op elk moment drie kopies van bestaan.  Daarnaast kan je ook kiezen om sommige bestanden off-line beschikbaar te maken, zodat je ook deze bestanden ook zonder internettoegang kan openen, wat heel handig is op reis.

Wat ik ook heel handig vind, is de mogelijkheid om iemand (dochter of zoon die de eerste stappen zet in de digitale wereld?) een upload-link toe te sturen die toelaat om -zelfs zonder zelf een account te hebben- files te uploaden naar jouw PCloud-drive.

Op dezelfde manier kan je ook bestanden delen: je stuurt eenvoudigweg een download link.

PCloud laat naast het synchroniseren van bestanden ook automatische backups toe, zelfs van je social media, zoals je instagram of facebook foto’s.

 pcloud

 2. Hubic bied je tot 55 GB gratis opslagruimte.

Hubic laat je toe om naast je PC, ook je tablets en smartphones  te connecteren en al je bestanden te beheren met een uniek account.  Je kan kiezen voor automatische of manuele back-ups van bepaalde mappen en bestanden op je verschillende toestellen, of je kan bestanden ook synchroniseren tussen toestellen.
Alle bestanden worden bewaard op drie verschillende locaties binnen Europa,  en kunnen heel eenvoudig worden gedeeld met vrienden en familie.

Met de code IQYSYG, krijg je bij registratie meteen 30 GB opslagruimte (dat is 5 GB meer dan anders),en per vriend die je zelf uitnodigt (met je eigen code) krijg je er meteen 5 GB bovenop, tot een maximum van 25 GB (5 vrienden dus).

3. Degoo geeft je tot 600 GB gratis opslagruimte per toestel.

Deego geeft tot 600GB gratis opslagruimteDegoo geeft je een spectaculaire 100 GB gratis cloud opslagruimte zodra je je hebt geregistreerd.  De overblijvende 500 GB verdien je door vrienden uit te nodigen, 3GB per nieuwe registratie.  Een snelle rekensom toont dat je dus zo’n 170 vrienden moet overtuigen om ook Degoo te gebruiken om die extra 500 GB te verzilveren.

Je kan pas bestanden naar je Degoo schijf verslepen als je de Degoo toepassing hebt geinstalleerd, en dit werkt enkel voor PC en Adroid Tablets/smartphones – geen MAC of IPhone-gebruikers dus… Je bestanden zijn wel meteen ge-encrypteerd met 128-bit AES encryptie en veilig voor nieuwsgierige IT-beheerders, of hackers.

Je kan met een account slechts 1 toestel verbinden, en je moet er rekening mee houden dat je dit toestel steeds zal nodig hebben om aan je bestanden te geraken, want je ziet je bestanden niet als je online ingelogd bent.  Enkel inloggen via de Degoo software geeft je toegang.

Uitgeprobeerd, en ondanks de beperkingen enthousiast… voor alle archieven is dit een perfecte (gratis en veilige) oplossing. 

 

4. Flickr geeft je 1000 GB gratis opslagruimte voor al je foto’s en video’s.

Flickr laat je niet alleen toe om al je foto’s en videobestanden veilig te bewaren en vanop eender welk toestel te beheren via de webinterface of de app, maar is daarbuiten ook een levendig social media platform voor amateurfotografen.  Het leuke is dat je zelf kan kiezen of je foto’s zichtbaar zijn voor het grote publiek, of enkel voor vrienden en/of familie  of voor niemand anders dan jezelf. Klik hier om te zien welke bestandstypes flickr ondersteunt.

5. En tot slot MultCloud , de oplossing die al je gratis cloud storage mooi samenbrengt en beheerbaar houdt.

 MultCloud is de laatste van het lijstje: een – weeral gratis – oplossing die het mogelijk maakt om al je bestanden die zich ergens in de cloud bevinden, te beheren en zelfs te verplaatsen van de ene server (oplsagruimte) naar de andere, van flickr naar dropbox bijvoorbeeld.
 Tot zover het lijstje… veel plezier ermee! En ken jij er nog, laat het ons dan weten, wij zijn zeer geïnteresseerd!

Voeg Reactie Toe