Kan september-shopping je helpen geld en tijd besparen?

Shoppen is geld uitgeven… en gelijk heb je.  Maar als je nu eventjes de tijd neemt kan je de volgende 3 maanden een pak geld én tijd besparen!  Wij hebben de rekening gemaakt… en waren er toch even stil van.

De school is net enkele weken bezig, en onze kinderen kijken uit naar de eerste week vakantie in november. Wij hebben hen beloofd dat er een verrassing volgt als ze flink hun best doen.  Tante Maria verjaart, net zoals méter en péter van de kindjes, en we gunnen hen een kleine attentie…  Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst-en Nieuw vallen allemaal in de volgende maanden, en zelfs al is het bij ons geen traditie om voor iedereen grote cadeaus te kopen, willen we de kinderen, de grootouders, de meters en peters toch graag verrassen met een leuk geschenk, liefst iets origineels.    En dan hebben we nog niet gedacht aan de cadeautjes voor de leerkrachten, niks te groot, maar toch iets kleins, voor de danslerares, én de muziekmeester…
Hoeveel we willen spenderen?  Euhhh… alles samen een kleine 600€, drie kinderen, 6 meters en peters, 4 grootouders, 10 leerkrachten…. of zou ik er daarmee niet komen?  

Zelf ben ik géén efficiënte shopper… toch niet wat cadeautjes betreft, dus ben ik te rade gegaan bij Kristin en ik zie het helemaal zitten!

Kristin vertelt hoe zij met september-shopping véél geld bespaart:

Al zo’n 4 jaar lang, ben ik een zeer goede klant bij verschillende online outletstores: samen heb ik meer dan honderd bestellingen geplaatst.  Ik leg een voorraad cadeautjes aan voor alle verjaardagen die binnen het jaar om een cadeautje vragen, voor Sinterklaas, voor Kerst-en Nieuw én voor extra cadeautjes links en rechts.  Ik kijk ook uit naar kortingen voor entreeticketjes van attracties of musea waar ik met de kinderen naartoe kan gaan.  In September volg ik 5 online winkels van dichtbij op.  Ik houd een lijstje bij met een budget per cadeautje en ik stel me de personen voor wie ik een cadeautje zoek, goed voor…   zo heb ik elk jaar de meeste van mijn cadeautjes al bijeengesprokkeld tegen eind november.  December is voor mij dan ook een maand van puur genieten.

 

Dé TOP 5 online stores van dit moment:

  1. Showroomprivé.be
  2. Vente Exclusive
  3. Groupon
  4. Bazarchic.fr
  5. Dawanda
Daarnaast heb je nog de typische online shops van échte winkels zoals mango online shop, en primark online shop maar daar vind ik géén originele cadeautjes, en die laten we gewoon links liggen.
De échte online outletstores werken altijd volgens een lidmaatschapsmodel: je moet je registreren op de website om de privéverkopen te kunnen zien.  Dikwijls kan je grote kortingen, tot zelfs 90% versieren op merkprodukten. Het aanbod van de online outletstores is heel divers.  Het gaat al lang niet meer alleen om kledij, ook interieurartikelen, keukengerei, speelgoed, schoolgerief, beauty-produkten en zelfs weekendjes wég worden met fikse kortingen aangeboden.   Typisch voor dit segment van online winkels is ook dat de ene verkoop al snel wordt snel geleverd, terwijl een andere enkele weken wachten is.   Daarom is het inderdaad geen slecht idee om nu al te beginnen rondkijken.

Een tweede type zijn de winkels, waar je handgemaakte of exclusieve spulletjes kan kopen die je niet in elke winkelstraat of supermarkt tegenkomt, maar die nét de persoonlijke touch géven (en heel budgetvriendelijk zijn).   En de derde online outletstore waar ik altijd een oogje op houd, is er eentje met allerlei doe-ideetjes, van uit eten tot valschermspringen, zoals de bongobon, maar dan een flink stuk goedkoper!

1. Showroomprivé

showroomprive.be

Showroomprivée heeft het allergrootste aantal nieuwe privéverkopen per dag van alle outletstores op de Belgische markt, met vaak zeer grote kortingen, doorgaans forser dan bij de andere.    De website site is heel  gebruikvriendelijk en de mobiele app is pure luxe, heel overzichtelijk en makkelijk in het gebruik.  De privéverkopen zijn onderverdeeld in dames, heren, kinderen en wonen.

Je kan helaas geen artikelen van verschillende privéverkopen combineren, wat betekent dat je per verkoop verzendingskosten moet betalen.  Leveringen kunnen gebeuren in een Kiala-punt of aan huis.

Het hete hangijzer bij outletstores is dikwijls de terugzending en terugbetaling van goederen, maar showroomprivé heeft ook hier een heel goede reputatie. De ontvangst van de teruggestuurde goederen wordt mooi aangegeven op de website, en de terugbetalingen gebeuren binnen de week. 

2. Vente Exclusive

vente-exclusive

Bij Vente Exclusive vind je gemiddeld zo’n 20 privéverkopen verdeeld over de categorieën dames, heren, kids en lifestyle. Daarnaast kan je ook in één oogopslag zien welke de meest gegeerde artikelen zijn via de categorie “most wanted”.  de site biedt ook een overzicht van de aankomende sales mét de data ernaast, én de mogelijkheid om “brand alerts ” in te stellen zodat je via email op de hoogte wordt gebracht als jouw favoriete merk in de aanbieding is.

Je kan hier wél artikelen van verschillende privéverkopen combineren, wat betekent dat je onmiddellijk bespaart op de verzendingskosten. Je allereerste bestelling wordt trouwens gratis geleverd. Leveringen kunnen gebeuren in een kialapunt of aan huis.  Retourzendingen en terugbetaling van goederen verloopt ook vlot.

Vente Exclusive heeft ook een exclusief loyalty programma.  Voor elke aankoop verdien je punten, één punt per bestede Euro. Als het totaalbedrag van je aankopen een bepaalde drempel overschrijdt, krijg je voordelen voor trouwe klanten.  Echt bijzonder vinden we deze niet, dus daarom  hoef je zeker niet meer geld te besteden dan nodig.  Vente Exclusive heeft daarnaast ook een vriendenprogramma, voor elke aangebrachte vriend die klant wordt, kan je een voordeel kiezen, zoals gratis verzending, een kortingpercentage of “early access”.

 

3. Groupon

Groupon is geen nieuwkomer meer, en hoewel de “hype” ietwat verdwenen is, is het nog steeds dé site om nieuwe handelszaken te ontdekken, én niet enkel tastbare dingen, maar ook “ervaringen” cadeau te doen, gaande van gelaatsbehandelingen tot formule-1 racen of ballonvaarten.  De aankoopbons zijn dikwijls enkele maanden geldig waardoor eindejaarsverrassingen tot de mogelijkheden behoren als we nu beginnen uit te kijken.

 

4. Bazarchic

Bazarchic isbazarchic een buitenbeentje.  Het is namelijk een Franse outletstore met naast Franse designer kledingmerken, ook Franse klassewijnen – zoals Margaux, Franse luxethee van Damnan Frères en andere typisch Franse lekkernijen.  Daarnaast vind je hier ook luxe weekendjes en vakantieverblijven aan gereduceerde prijs.  Alle artikelen kunnen in België geleverd worden, en aankopen kunnen naar hartelust gecombineerd worden in één aankoop wat weer op de verzendingskosten bespaart.  Wanneer je 5 vrienden uitnodigt, die op hun beurt lid worden van bazarchic.fr krijg je een dag eerder toegang tot de privéverkopen, én krijg je per vriend(in) die een aankoop doet, een aankoopbon van 10€ (10e korting op 50€).

 

 

 

 

5. Dawanda

dawanda

En dan hebben we Dawanda…. het leuke aan deze site is zijn origineel karakter.  Je vindt hier de meest uiteenlopende handgemaakte cadeautjes, unieke stukken dus, én met elke aankoop maak je twee mensen blij, dé ontvanger van je cadeautje én de maker ervan.  Nét dat maakt voor mij het verschil.

Voilà – wat mij betreft, kan het shoppen beginnen.  Tijd voor een kop koffie…

Voeg Reactie Toe