Een gratis professioneel logo – waar vonden we het?

Jullie hebben het intussen wellicht gemerkt – we hebben een nieuw logo!

Bijengezoem_white

Een bijtje – een fleurig lettertype en een vleugje kleur… wat vinden jullie ervan?

We vonden het op Fiverr.com – een voornamelijk Engelstalig platform waar creatievelingen hun talenten aanbieden voor haast geen geld.   Een basisdienst noemt er een “gig” , kost 5 Dollar (4.40 euro) en levert je al een eenvoudig logo op – zoals het onze.  Dat bedrag wordt verhoogd naarmate klanten ‘extra’s’ toevoegen bij het bestellen, zoals snellere levering of meer complexiteit.

De aangeboden diensten gaan veel verder dan logodesign! Wat dacht je van het versturen van een postkaart (liefst uit een ver land of met een boodschap in een exotische taal), een professioneel ingesproken boodschap voor je antwoordapparaat (interessant als je indruk wil maken in perfect Engels of Frans), of de opname van een verjaardagswens of -dansje?
Maar ook meer serieuze diensten, zoals vertalingen, of web design komen er aan bod.

Zelf hebben we daar nog geen ervaring mee, maar onze opdracht voor een nieuw logo liep in elk geval vlotjes.  Voor 5$ kregen we ons logo in hoge resolutie zowel op een witte achtergrond, als transparant, en we kregen ook een photoshopbestand waarmee we ons logo zelf in alle mogelijke formaten konden uitwerken.

Als ondernemer gebruik maken van de diensten van Fiverr

Fiverr is voor een startende onderneming  een goedkope manier om aan diensten te komen die vaak veel duurder zijn, zoals vertalingen of webdesign.   Het is geen alternatief voor professioneel webdesign,  maar het is wel een pak goedkoper.  Zo kan je snel en goedkoop een meertalige website online zetten door diensten van verschillende Fiverr-freelancers te combineren: je kan een template vinden voor 5 euro, een logo voor 5 euro, banner voor 5 euro, een introductievideo voor 5 euro, een vertaling voor 10 Euro en zo verder….

Kwaliteit en dienstverlening blijven een gok

Op Fiverr kan iedereen zijn diensten aanbieden. Er zitten zowel amateurs, studenten als (startende) professionals op één platform en het is niet eenvoudig om te filteren.
De waarderingen van vorige klanten  geven een indicatie bij het zoeken naar een freelancer, maar onze ervaring is dat een nieuwe Fiverr-freelancer vaak meer wil doen dan een gevestigde waarde.

Zelf ook proberen?

fiverr

Als je op bovenstaande afbeelding klikt, en je registreert je op Fiverr, ontvang je – normaal gezien- een gratis GIG en kan je Fiverr zelf uitproberen.

Wij krijgen ook een gratis GIG – voor al onze wilde ideeen… 🙂 die we op onze beurt weer met jullie zullen delen! Dat is alvast beloofd!

Laten jullie weten wat jullie hebben besteld op Fiverr?

Voeg Reactie Toe