TOP 3 Kortingwebsites voor België

Kortingswebsites zijn in België ondertussen ingeburgerd. Vooral na de voorbije periode waarin ik meer en meer online aankopen deed. Ook bij vrienden, collega’s en buren was dit merkbaar (zag jij ook meer dozen van onlinediensten bij het papier afval?).

Kortingwebsites spelen handig in op deze groeiende trend, en verzamelen kortingcodes en coupons die je tijdens het online betaalproces recht geven op gratis verzending of een mooie korting.  De moeite waard, toch?

Hoe werken kortingswebsites?

Kortingwebsites krijgen een commissie voor elke gebruikte coupon of voor elke aankoop die volgt op een bezoek aan de kortingwebsite.  Elk bezoek aan de kortingwebsite wordt geregistreerd in een “cookie” en doorgegeven aan de webshops.

Hoe meer kortingscodes worden aangeboden, hoe meer bezoekers zullen geneigd zijn een (grotere) aankoop te doen, hoe meer een webshop verkoopt,  én hoe meer commissie de kortingswebsite krijgt.

Een win-win(-win)situatie dus, voor de koper, de webshop én de kortingwebsite.  De kortingswebsite bezorgt de webshop meer bezoekers en omzet, en krijgt daar een beloning in de vorm van een commissie voor terug. En wij als koper besparen natuurlijk geld.

Gedurende het bestelproces op een aangesloten webshop kom je de optie ‘kortingscode gebruiken’ tegen.

Wij namen voor jullie de 3 belangrijkste kortingwebsites in België onder de loupe.

Solden.be

Solden.be is momenteel de grootste kortingwebsite in België.  Op Solden.be vindt  je een overzicht van de nieuwste kortingen en de meest populaire kortingen.  Daarnaast kan je ook door een overzicht van 999 webshops browsen of op categorie zoeken. Hier vind je, naast de kortingscodes die je op vrijwel alle kortingssites vindt, ook exclusieve kortingscodes.   Solden.be steunt met de opbrengst van de kortingsite ook een goed doel dat wordt bepaald door de gebruikers van de kortingwebsite d.m.v. een poll. Alléén al daarom verdient Solden.be mijn “cookie”.
Dagelijks adverteert de kortingwebsite naast exclusieve kortingen ook exclusieve dagaanbiedingen: produkten die binnen de dag met fikse korting kunnen aangekocht worden.

solden

Goedkoop.be

Goedkoop.be  gaat niet alleen op zoek naar kortingcodes maar biedt zijn bezoekers ook artikels met interessante thema’s waarbij besparen centraal staat, van de ultieme tips om de voordeligste spaarformule te vinden tot allerhande Do It Yourself-projecten om je garderobe op te fleuren. Handig!

goedkoop-be_

Tagcity.be

De laatste in het rijtje Tagcity.be, online sinds maart 2015, onderscheidt zich van de andere kortingwebsites door zijn community aanpak.  Je vindt er naast (exclusieve) kortingscodes, gratis staaltjes en aanbiedingen, maar ook produktreviews en reisverslagen van leden van de tagcity community. Daarnaast geeft tagcity.be maandelijks prijzen weg aan de meest actieve leden van de tagcity community.  Het klinkt veelbelovend, maar het is toch even afwachten of ze erin slagen om zich naast de bestaande grote spelers te handhaven.  De website heeft nog wat technische mankementjes én de facebook-pagina lijkt af en toe in te dommelen.
Toch vinden we dat tagcity.be omwille van zijn innovatieve aanpak een plaatsje verdient in onze top 5, al is het maar om een startend initiatief een hart onder de riem te steken.

Belgische Kortingsites Belgie

Van plan om online te winkelen?  Neem dan altijd eerst een kijkje op bovenstaande 3 kortingwebsites voor de beste aanbiedingen en hoogste kortingen voor je op “betalen” drukt.   Want voor je het weet, betaal je te veel!

PS We schreven dit artikel een tijdje geleden. Ondertussen werd Korting.be overgenomen door Goedkoop.be en bestaat Flipit.be niet meer. Al is er blijkbaar een Flipit.com in de maak die begin 2022 van start gaat.

5 Reacties

  1. KortingButler 14 december 2015
  2. Amanda 21 mei 2016
    • meisjetwee 21 mei 2016
  3. Yfke 14 mei 2018
  4. Michael Boes 22 mei 2021

Voeg Reactie Toe