10.000 stappen per dag

10.000 stappen per dag – vanwaar komt het nu ook weer?
De Japanse arts Yoshiro Hatano besloot om een minimale hoeveelheid aan beweging per dag uit te drukken in stappen. Hij kwam tot de conclusie dat we gemiddeld 6.000 stappen per dag zetten. Om gezond te leven, zouden we eigenlijk 10.000 stappen per dag moeten zetten. Die 4.000 extra stappen staan ongeveer gelijk aan een half uurtje stevig wandelen.

Wandelen zou één van de beste oefeningen zijn voor je fysieke conditie, elke dag naar de fitness gaan, is dus eigenlijk niet nodig. Het is helemaal niet moeilijk om 10.000 stappen per dag te zetten, zelfs zonder dat je er een uur extra moet voor uittrekken om te gaan wandelen.

Verdeel je 10.000 stappen over je dag

Denk na over je dagindeling.  Er zijn ongeveer 12 uren in een dag waarop je kan bewegen.

Het is niet nodig om elke avond 2 uren uit te trekken voor een 10.000-stappen-wandeling, zelfs niet met een kantoorjob!

10.000 stappen komt neer op 833 stappen per uur, min of meer 400 meter per uur dus.

Een andere manier is om na te denken over tijdstippen van de dag wanneer je langere wandelingen kan maken, zoals ‘s ochtends vóór het werk, tijdens de pauzes of tijdens het shoppen, voor het avondeten en voor het slapengaan.

Neem altijd de trap

Dit is een heel eenvoudige manier om meer stappen te zetten tijdens de dag, ongeacht waar je je bevindt. Als je op zakenreis bent en je hotelkamer bevindt zich op de derde verdieping, neem je telkens de trap wanneer je je zonder bagage verplaatst, zoals wanneer je naar het restaurant, de bar, de receptie… gaat. Dat zijn meteen twee trappen: één omlaag, één omhoog.

Op het werk, ga de trap op en als je gaat winkelen in een winkelcentrum, laat de lift of roltrap achterwege. Dit zijn kleine dingen die je kan doen om te stappen en ze geven je meteen een goede workout.

Neem de Langste Route

Nadat je je kinderen hebt afgezet op school, neem je een iets langere route terug naar je wagen.  Als je doorstapt, ben je er even snel, maar heb je toch meer stappen gezet.
Ook bij het winkelen, parkeer je de wagen niet vlakbij de ingang, maar net iets verder weg.

Dat kost je inderdaad telkens een fractie tijd, maar je krijgt er een betere gezondheid voor in de plaats, zonder dat je extra tijd (en geld) moet uittrekken voor de fitness.

Meer Trips

In plaats van te proberen twee op elkaar gestapelde wasmanden of 5 boodschappentassen tegelijk te versleuren, kan je er een stapoefening van maken door slechts één lading per keer heen en weer te brengen.

Als je eenmaal je stappen begint te tellen, zal je zien dat het helemaal niet moeilijk is om 10.000 stappen per dag te zetten.  Voordat je het weet zit je over dat getal!

Hoe je die stappen meet?  Dat is voer voor een volgende post!

No Responses

  1. Pingback: I know how she does it - Bijengezoem 5 april 2020

Voeg Reactie Toe