5 leuke websites om van te leren

Vandaag delen wij 5 bijzonder leuke websites waar je spelenderwijs (of bijna)  nieuwe vaardigheden kan aanleren, met handleidingen,
video’s en zelfs wedstrijden tussen de deelnemers om je aan te moedigen….

Hier zijn ze, onze 5 leuke websites om van te leren:

Fotografie: gurushots

Gurushots lijkt op het eerste zicht op een online gaming site voor fotografen, maar het is tegelijkertijd een leuke manier om aan je fotografieskills te werken.  Het principe is eenvoudig: elke week kan je meedoen met vriendschappelijke wedstrijden.  Je kiest een onderwerp, je kiest de 4 beste foto’s uit je portfolio rond dat onderwerp, en je bent vertrokken.  Elke deelnemer kan op jouw foto’s stemmen, feedback geven of  aan zijn of haar favorieten toevoegen.

Door aan wedstrijden deel te nemen, en steeds moeilijkere  opdrachten tot een goed einde te brengen, kan je van “Newbie” opklimmen tot “Guru”.

Door deel te nemen aan wedstrijden en de deelnames van andere fotografen te zien, die ook werken aan hun traject van Newbie tot Guru, wordt je creativiteit gestimuleerd, en je motiveert elkaar!
De blog geeft gratis tips en tricks, en tegen een kleine vergoeding kan je professionele fotografen vragen om enkele van je foto’s van naderbij te bekijken en je persoonlijke feedback te geven.

Neem een kijkje en doe ook mee: www.gurushots.com

Geheugentraining: luminosity

3 simpele (gratis) spelletjes per dag op de luminosity site volstaan om je geheugen, je concentrtie en je reactiesnelheid te verbeteren – een leuk tussendoortje dat je overal kan doen, want het bestaat als app voor iphoneipad of android.

Je krijgt een overzicht van je resultaten en hoe je scoort ten opzichte van alle deelnemers op de site.

geheugentraining

Doe het zelf : a piece of make, de makkelijkste knutselideetjes

Brengt de doe-het-zelf mentaliteit  in je leven. PIECE OF MAKE zit vol met geweldige do-het-zelf projectjes die je helpen om zelf nuttige en mooie dingen te maken, voor weinig geld, en vaak ook met weinig moeite.  Als je een knutselproject zoekt dat je met je kinderen kan doen, of je bent op zoek naar inspirerende ideeen voor elke dag, dan is dit een superhandige site.  Naast knutselinspiratie vind je er ook handleidingen voor kleding en accessoires, handwerk en zelfs inspiratie voor tractaties, feestelijke snacks en cocktails.

A piece of make, dus!

inspiratie doe het zelfTalen:  duolingo

We hadden het er al eerder over: met duolingo wordt je een polyglot “in no time”, 5 minuutjes per dag volstaan.  De applicatie  lijkt op een soort spel waarin je punten kan verdienen en levens verliezen door juiste of foute antwoorden. Duolingo is wereldwijd populair en is volledig gratis – en Véronique is er nagenoeg aan verslaafd.  Het rijtje aan beschikbare talen wordt steeds langer, en ook talen zoals Iers en Welsh  staan erop.  Je kan zoveel talen tegelijkertijd leren als je aankan. Wie zin heeft, kan ook als vrijwilliger een steentje bijdragen, want sinds kort wordt gewerkt aan de cursus Nederlands voor Engelstaligen.

Conservatorium online

En tenslotte: Dave Conservatoire, een gratis online muziekschool. Dave is een muziekleraar uit London, die iedereen de kans wou geven om muziek te leren en daarom een eigen website startte als voorbereiding op de Engelse muziekexamens (ABRSM).  In de UK is het leren van een instrument weggelegd voor de kinderen uit rijke gezinnen, er bestaan immers geen muziekscholen voor kinderen, of groepslessen. Elke kind is aangewezen op een privéleraar, en dat is een kostelijke zaak.  Maar dankzij Dave heeft niet alleen Engeland, maar de hele wereld blijkbaar een oplossing: de deelnemers komen uit 50 landen, en volgens Dave ook uit Belgie en Nederland.

Ook interessant is dat de website een uitgebreide handleiding (met video’s) bevat voor het gratis programma MuseScore waarmee je je eigen liedjes op partituren kan neerschrijven.  Best handig als je zelf kinderen hebt die met muziek bezig zijn.

daveconservatoire

 

Zo, dit was ons lijstje van websites om van te leren… binnenkort volgt een overzicht van sites waar je serieus mee aan de slag kan…
maar voor een luie zondag als vandaag, is dit lijstje al lang genoeg…

Heb jij nog leuke tips voor ons ?

Voeg Reactie Toe