5 Smart Objects: zie jij ze zitten ?

Smart Objects of Internet of Things (IOT). Ongekende mogelijkheden bieden zich aan en sluipen stilaan ons leven binnen. Sta jij te springen om er (nog meer) te gebruiken ? Bezit je al een Smartwatch, Fitbit, …

Een paar weken geleden schreef ik over de ‘digital academy’ in ons bedrijf, een reeks van informatieve filmpjes. Vandaag volgt een tweede set van toepassingen die soms leuk zijn, soms toch wel wat vragen oproepen.

1. Smart diapers
2. Hapifork
3. Glowcapconnect
4. Token
5. OM Signal

 

Smart Diapers

Je hoort me al komen, een project voor een ‘slimme luier’. Zelf mama zijn, kon ik deze natuurlijk niet laten liggen. Door de QR code op de natte luier te scannen met je smartphone, analyseert deze app van Pixie Scientific de urine van je baby en kan het bepaalde infecties of deshydratatie of beginnende nierproblemen detecteren.

En er bestaan ook al luiers die je verwittigen dat het tijd is om je baby te verschonen uiteraard.

Hapifork

Een slimme vork die je helpt om trager te eten, gewicht te verliezen en je beter te voelen !
Te snel eten zou leiden tot een slechte vertering en minder controle over uw gewicht. Deze slimme, elektronische vork helpt u om uw eetgewoonten op te volgen. Met licht en trillingen geeft deze vork ook aan dat je te snel aan het eten bent. En uiteraard hoort hier een app bij die aangeeft hoelang je over je maaltijd doet, hoeveel happen je neemt per minuut en de tijd tussen je happen. Je kan dit mooi opvolgen in een dashboard, met nog wat eettips erbij.

Hapifork app

Glowcapconnect

Deze lijkt me wel een zeer praktische: een pilletjesdoos die je informeert dat het tijd is voor je medicatie. Dit gebeurt eerst door licht, dan geluid en indien je niet reageert een sms of zelfs een telefoontje … Tenslotte bevat het doosje ook nog een ‘navulknop’ zodat je automatisch kan bestellen bij uw apotheker. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een extra apparaat in een stopcontact te steken, zodat bijvoorbeeld ook een zorgverstrekker verwittigd kan worden (in een rusthuis bijvoorbeeld). Maar zorgt dit laatste feature dan niet voor een overkill op deze, toch al, zwaar belaste, personen…

Token

Een portemonnee rond je pols, dat is de slogan van ‘Token’. Token is dus een armband die verbonden is met specifieke bankrekeningen of uw PayPal account. Het bevat een nieuw veiligheidsmechanisme gebaseerd op drie unieke aspecten van zijn eigenaar:

  • wie ben je: mbv biometrie zoals een vingerprint of je hartslag
  • wat weet je: een pincode of een paswoord
  • wat bezit je: de armband zelf

Wanneer je deze armband verliest of hij wordt gestolen, wordt hij onbruikbaar omdat enkel jouw karakteristieken zijn gebruik mogelijk maken.

De ontwerpers zijn duidelijk overtuigd dat je ‘The Internet Of Things’ niet enkel kunt gebruiken voor gezondheidstoepassingen of uw ‘quantified self’. Is het nog een concept of niet ? Ik heb het nog niet kunnen terugvinden.

OM Signal

En om te eindigen, slimme kledij: je kleren waken over je gezondheid ! Bij OM Signal vind je als eerste product een sportbeha die ondermeer je hartslag meet. Een koopje voor 169$. Deze kledij wil je helpen bij ‘mindful running’. Iets wat de ontwerpers definiëren als het zoeken van de balans tussen de wil om vooruitgang te maken met een gezonde en fijne aanpak van het lopen. Zo schrijven ze op hun blog ook dat vrouwen lopen anders benaderen dan mannen.

Met de OM Run app kun je je looptraining personaliseren en je vooruitgang opvolgen, je vermindert risico’s op kwetsuren en vermoeidheid,

Heb jij al Smart Objects in huis ? Ga je er kopen ? Of heb je misschien zelf ideeën voor zo’n voorwerpen ? We lezen het graag.

https://www.youtube.com/watch?v=pNhlj79Uke0

Voeg Reactie Toe