Blogcocktail: kennismaking met de Kruitfabriek te Vilvoorde

Al een tijdje stond een bezoek aan de Kruitfabriek in Vilvoorde op mijn verlanglijstje.
Ik zie daar geregeld hele leuke activiteiten de revue passeren.

Dit was dus een extra motivatie om de Blogcocktail van de Blogacademie bij te wonen.

Nina van Miss Bliss begon onlangs met de Blogacademie en wist voor deze avond Kel Wouters van So Buzzy (maar ok So Baggy) te strikken.

Vilvoorde is niet ver van mijn deur en dus volgde ik min of meer mijn gps om op één van de parkings uit te komen (dit kan echter beter, want er is plaats vlak aan het kanaal, zodat je niet door de modder van de werken moet en blijkt nu dat dit op de website zeer duidelijk aangegeven staat).

Al op de parking kwam ik bekend volk tegen: Kelly van de theeblog samen met een heel Limburgs groepje en zo moest ik niet alleen naar binnen.

De Kruitfabriek is een industriële locatie met een zeer eigen charme (we voelden ook dat het september was, het werd stilaan een beetje frisser).

Nina verwelkomde ons hartelijk met een goodie bag en we hadden nog even de tijd voor een drankje.

Kel Wouters is zelf een behoorlijk bezige bij. Haar presentatie was met kennis van zaken voorbereid. Ook al gebruiken wij hier al heel wat tools die ze voorstelde, toch ontdekte ik ook nieuwe onderdelen !

Wat je zeker eens moet bekijken (als je het nog niet deed)

  • Yoast plugin (en dan vooral het stukje waarbij je specifiek voor Facebook tekst kan instellen)
  • Checken dat je jezelf goed vindt door na te denken hoe anderen je zouden zoeken (ook en vooral op Facebook en synoniemen niet vergeten)
  • Vergeet ook de SEO voor je homepage/about niet (heb ik gisteren dus wat aangevuld)
  • Benut je content, werk af en toe eens een oude post bij met nieuwe informatie. Content blijft bestaan.
  • Probeer een ander stukje tekst te bedenken voor elk social media kanaal.
  • Vermeld andere influencers en laat het hen weten.

Na de presentatie was er heel wat tijd om te praten, zowel met Kel als met de andere deelnemers (ja, er waren ook een paar mannen).

Ik kan zo’n bijeenkomst alleen maar aanraden. Ik was blij dat ik gekomen was (al was het maar omdat ik nu heel wat gekende gezichten ook in het echt kon begroeten)

Dus volg zeker de toekomstige activiteiten van de Blogacademie !

Nina heeft een creatieve broer dit een leuk, visueel verslag maakte van de avond (terug te vinden op de Facebookpagina van de Blogacademie).

 

En natuurlijk heb ik nu weer een heleboel nieuwe blogs te ontdekken ! De volgende weken neem ik je mee op ontdekking, in onze serie ‘5 links’ (zo heb ik meteen wat inspiratie ).

 

PS Je kan nog steeds stemmen voor de Belgian Food Blog Awards. Zowel De theeblog als ‘een lepeltje lekkers’ zijn hiervoor genomineerd, elk in een andere categorie !

PS Ik zal eens moeten denken aan het nemen van meer foto’s …

Voeg Reactie Toe