Bijengezoem blogparade: wat werd hier gelezen ?

De Bijengezoem blogparade ofwel welke posts werden hier, sinds de start, het meest gelezen.
Eigenlijik startten we in september 2014 met een Engelstalige blog, Bath2Zaventem genaamd. A. verhuisde toen naar Bath in Engeland en speelde al een tijdje met het idee om een blog te starten en ik dus ook.

Op een paar minuten was het dus beslist. Wel niet eenvoudig, vermits zij ginder woont en ik hier. (moet ik vertellen dat we hierdoor creatief zijn in onze manier van samenwerken en dat ons dat op nog mee ideeën brengt ?).

Onze opzet om brieven over en weer naar elkaar te schrijven was tof, maar legde ons nogal veel druk op. Vermits we ondertussen de smaak te pakken hadden en de ideeën bleven komen, startten we dan maar een Nederlandstalige blog : Bijengezoem, geschreven door twee bezige bijen !

Afin, ik ben weer eens aan het afwijken.

7 Meest gelezen blogposts zou ook een mooie titel geweest zijn…

Bijengezoem blogparade:

A. was op zoek naar manieren om haar dochter te helpen voor haar Chinees op school. En dus vond ze frequentiewoordenboeken: woordenboeken die woorden oplijsten in de mate waarin ze concreet gebruikt worden.

Dit is, onverwacht, onze meest gelezen post sinds onze start in september 2015.

Op de tweede plaats, ver erachter, komt een post over mijn weekmenu. En eerlijk, ik print mijn lay-out nog steeds elke week af, maak mijn weekmenu en geef de boodschappenlijst mee aan mijn man (of neem hem zelf mee)… Dit zorgt ervoor dat ik een beetje georganiseerd tewerk ga en op voorhand over de week nadenk. Dus, zelf ben ik hier nog steeeds heel blij mee !

Verdwaald in mijn leven, dat schreef ik een tijdje terug, en ik ben nog steeds op zoek naar van alles en nog wat. Dus probeer ik een en ander uit, lees ik veel, probeer ik wat na te denken en hoop dat het wel zal kristalliseren !

De volgende vond ik supergoed gevonden van A.: 5 nuttige websites waar je nog nooit van gehoord had ! Echt een aanrader ! Zo vind je er ondermeer een site die je zeer kortstondig een emailadres geeft, voor het geval je ergens een geldig adres moet invullen, maar daarna niet gespamd wilt worden …

Wij hebben beide kinderen en zij zijn ook een dankbaar onderwerp. Samen met hen ontdekte ik vlakbij de binnenspeeltuin Legenturia in Zaventem. Ondertussen zijn we er nog wel een paar keer gepasseerd.

De blogposts over au pairs en hoe het praktisch en financieel in elkaar steekt, kwam er door de ervaring van A. Zij hadden een tijdje een Chinese au pair.

En last but not least word ik geweldig blij van gesprekken met straffe madammen en probeer ik daar iets van mee te geven in een uitspraak van de week. Elke van Dinobusters zorgde voor een mooie spreuk van Socrates:

Change: focus on building the new, not fighting the old !

 

 

 

 

 

4 Reacties

  1. Ilse van Kreanimo 6 maart 2017
    • meisjenummertwee 6 maart 2017
      • Ilse van Kreanimo 8 maart 2017
        • meisjenummertwee 8 maart 2017

Voeg Reactie Toe