Catch up with digital innovation

Met die titel was ik verkocht en dus boekte ik mijn zitje voor het Artemis Brussel event vorige week.

Gastspreekster was Carole Lamarque van Duval Union, zonder twijfel, een toffe, straffe, madam !

De locatie vond ik bijzonder in een mooi herenhuis op de de Oude Graanmarkt in Brussel, het buffetconcept werd gesmaakt. Les Filles is bij uitstek een toepasselijke restaurant voor een ‘vrouwelijk’ networking event.

Les Filles Artemis Brussel

Suyin Aerts verwelkomde ons en nodigde ons meteen uit om ons voor te stellen aan de groep. Er was duidelijk een communicatieminnend publiek aanwezig.

Suyin Aerts Artemis Brussel

Na leuke gesprekken aan tafel, kreeg Carole natuurljk het woord. Zij heeft op marketingniveau al heel wat watertjes doorzwommen. En ze bracht dit ook, met een vleugje humor !

Een karakteristieke uitspraak was voor mij:

Als ik de toestemming niet kreeg, deed ik het toch !

Duidelijk iemand die weet wat ze wil ! En dat moet ook als je een visionair marketeer bent. Volgens Carole ondergaan we elke 5 jaar ‘waves of disruption’ ! En heb je dus heel wat werk en inspiratie nodig om daarmee om te gaan.

Zij stelt ook dat de consument verandert door zijn digitaal gedrag. Tevens brengt te veel keuze stress mee, dus moet je de consument helpen met keuzes, door er niet te veel te geven…

Carol Lamarque Artemis Brussel

Ze doet ons ook even nadenken wanneer ze vertelt dat de grootste websites ter wereld ‘filters’ zijn. Denk maar aan Google, Amazon en Wikipedia…

Carole houdt duidelijk van schoonheid en vraagt ons om de wereld niet te vervuilen met lelijke dingen. Mooie vraag !

De ziekte van de eeuw is, zeer herkenbaar, een overload aan informatie en dus geeft ze ons de basisregels voor content mee:

  1. authentiek
  2. modulate your story
  3. senses
  4. real beauty
  5. speed
  6. personal

Ok, ik geef het toe, nummer 5 heb ik met deze blogpost niet meteen gehaald, een week na het event. Ik hoop dat je wel zin hebt gekregen om nog meer te lezen over en door deze markante dame !

Stay tuned, want binnenkort verschijnt haar eerste boek !

En check absoluut eens de site van Artemis Brussel voor hun volgende activiteiten !

 

 

Een woordje van dank aan Carole Lamarque, Suyin Aerts en Flo Vandervelde voor de foto’s !

Voeg Reactie Toe