CBM 45 jaar: pure koornostalgie

Pure nostalgie, vandaag was er nog eens een koorreünie, vanwege het 45 jarig bestaan van ‘mijn’ koor.
Meer dan 25 jaar was ik lid van CBM: Capella Beatae Mariae ad Lacum in Tienen, en heel wat jaren daarvan onder leiding van Kurt Bikkembergs.

Superkoor en fantastische dirigent, zo eentje die met iedereen die wou mee komen zingen fantastische resultaten haalde ! (zonder selectie of ’t een of ’t ander).

Geweldig goeie herinneringen aan de concertreizen, het Europees Muziekfestival in Neerpelt met deelnemers uit de ganse wereld, gastgezin zijn voor koren die ons kwamen bezoeken, koorkampen, wedstrijden …

Vreugde en verdriet delen met een zeer diverse groep mensen: we zongen zowel trouwvieringen als begrafenissen (dit laatste van mensen die ons zeer dierbaar waren, mijn hart bloedt nog bij de gedachte aan een paar mensen die ons veel te vroeg verlieten).

Vanmiddag kregen we ‘wereldkeuken’ voorgeschoteld: gerechten uit Somalië, Irak, Afghanistan allemaal met veel liefde klaargemaakt door de Tiense Wereldvrouwen en geserveerd in het Parochiecentrum De Brug (ook bekend vanwege de legendarische jeansparties van JCI Tienen).

Vervolgens mochten mijn man en kroost samen met andere niet-zangers de straten van Tienen onveilig maken voor een heuse fotozoektocht. Ze beleefden er veel plezier aan (ondanks de wind en het afgesloten park).

Ondertussen mocht ikzelf nog eens twee uur zingen, zalig ! Wat mis ik het, die twee uren rust eens per week, gewoon volgen wat de dirigent vraagt, regelmatig iets nieuws leren, af en toe optreden… Ooit wil ik terug de tijd vinden om dit te doen, ik geniet er zo hard van (sorry als ik daarstraks misschien wat te stevig heb doorgezongen …).

Schlagerbundel 2016, koornostalgie

De organisatoren staken een heuse Schlagerbundel in elkaar. Een heleboel liedjes passeerden de revue en sommigen zorgden voor kippenvel, andere voor een krop in de keel.

Na het zingen was het tijd voor koffie en taart ! En zo eindigde een zeer geslaagde dag.koornostalgie taart

 

Bedankt aan de organisatoren (ook voor het gebruik van jullie mooie logo, Stefanie Verbeken) !

En voor diegenen die nog een mooi concert zoeken volgend jaar: 29 april 2017 Onze Lieve Vrouw ten Poel kerk in Tienen is the place to be. En mocht je je geroepen voelen om één keer per week op woensdagavond te zingen, dan kan je om 20u30 terecht in de kerk (meer info op de site).

 

Voeg Reactie Toe