dankbaar #2

Het is weer zondag, tijd om weer even stil te staan bij de mooie dingen des levens.
Toch vreemd dat het soms zo moeilijk is om in actie te schieten. Zoals ik in dankbaar #1 schreef, kwam ik dit idee in een paar boeken tegen en moest het even bezinken. Ik betrap mezelf er nu op dat ik dit al meer nadenk over wat er wel goed loopt, dan vroeger, ik schrijf het zelfs op in mijn ‘bullet journal’ (al is dat natuurlijk ook om inspiratie te hebben voor deze post).
Toeval ?
Voor deze post bekeek ik nog eens de blog van bullet journal en wat was het recentste artikel:“If the only prayer you say in your life is ‘thank you,’ that would suffice” ― Meister Eckhart.
Onlangs mocht ik een presentatie geven voor collega’s in het wijnkasteel Wijnkasteel Genoels-Elderen voortuinvan Genoels-Elderen.
Wat een mooi domein, omringd door prachtige wijngaarden.
En weerom werd ik in de auto getroffen door de schoonheid van ons landje, wanneer het zonnetje schijnt en je door het landschap rijdt, mooi !
4 oktober was ‘Sunday shopday’, superleuk. Fijn om te zien dat onze lokale ondernemers zoveel initiatief nemen, go KwixxTienen ! Springkastelen, een toffe band en een Grote Markt vol mensen, de jongste weken moet je absoluut in Tienen zijn.
Tenslotte nam ik onlangs nog eens de trein naar het werk en reisde ik mee met iemand uit mijn man’s treingezelschap (hij neemt regelmatig de trein en heeft ondertussen een groepje medereizigers). Toen ik vertelde over deze post, bleek dat ze zelf regelmatig zo’n gevoel van dankbaarheid en verwondering heeft, en dit nu ook bij haar jongens ziet terugkomen. Ze vond dat superleuk en ik kan dat alleen maar beamen. Ik was blij om dit fijne treingesprek !
Welke mooie momenten maakte jij deze week mee ?

Voeg Reactie Toe