Dankbaar #3

Zondagavond, even tijd om na te denken.
Vrijdag eindelijk nog eens geskyped met meisje1, die een eindje uit de buurt woont. Wat is het toch zalig om deze blog met zijn tweeën te schrijven. Enkele zinnen zijn voldoende voor wekenlang inspiratie. De ideeën blijven komen, de tijd vinden om ze uit te voeren, is helaas wat moeilijker.
 Halloween pompoen
Heb je vorige week iets speciaals gedaan voor Halloween ? Voor ons gezin was de jaarlijkse Halloweentocht van de school weer een groot succes: we waren zelfs alle vier verkleed (en geschminkt) en er waren heel veel deelnemers. De tocht vertrok vanuit de school, met politiebegeleiding, door een griezeltunnel en door een afgesloten, lege verkaveling. In de scoutslokalen kregen de kleinsten een griezelverhaal te horen (waw, wat doen die kleuterjuffen dat goed) en de groteren mochten door een bos waarin een aantal griezels zich schuilhielden, we konden de kreten horen tot in de scoutslokalen. Een echt spookhuis was er ook (zelfs twee voor de kleuters), met voeldozen waarin ze een aantal voorwerpen moesten herkennen en/of tellen.
Ook heel fijn waren de bewoners langs het parcours die hun huis hadden versierd of klaar stonden met snoepjes. En eens terug in de school stonden er akelige desserts op ons te wachten. Tenslotte werden er nog een Miss en Mister Halloween verkozen en werden de winnaars van de Halloweenzoektocht bekend gemaakt. Een heel geslaagde editie dus.
En dan vakantie … kinderen die met veel plezier op logies gaan bij hun grootouders, mama die dan een dagje voor zich alleen heeft ! Ook nog eens tijd vinden om te breien aan een sjaal voor mezelf.
Dankbaar dat we dan ook weer naar zee konden, met dit fantastische weer. Tijd om langs de branding te wandelen, putten te graven, maar ook om te gaan shoppen (onze oudste is alweer uit haar kleren gegroeid).
Blij om al 13 jaar samen te zijn met iemand die ik bij JCI, ofwel Junior Chamber International, leerde kennen. De huidige voorzitter (van Vlaanderen) schreef net vorige week een post over koppeltjes die elkaar daar ontmoeten… En van mijn pas gekochte wol, heb ik voor mijn liefste reeds een nieuwe muts gehaakt ! Me happy !

Voeg Reactie Toe