De eerste 90 dagen in mijn nieuwe job

In het vrouwennetwerk van onze bedrijvengroep te Brussel hoorde ik iets over een boek: de eerste 90 dagen in een nieuwe job. Het boek werd aangeprezen als een goeie hulp om met impact te starten.

Wel, nu ik begin augustus startte in een nieuwe functie op een nieuw departement met ook nog eens twee rechtstreekse medewerkers, leek dit me het ideale boek om te lezen.

Voor je de job aanvaard…

Het begin van het boek gaat over acties die je kan ondernemen voor je de nieuwe job aanvaard.

Pech, dit was iets te laat, want ik heb op een week tijd beslist om een aanbod te aanvaarden. Voorbereidingen treffen voor de job, zat er dus niet echt in.

Hoewel, ik nam meteen vakantie en bij mijn terugkeer waren mijn collega’s en nieuwe baas weg.

Zo bleef ik natuurlijk wel beschikbaar voor mijn oude job, waarvan ze nog niet wisten waar ze die nu gingen plaatsen in de organisatie.

Resultaat, ik neem die nog steeds waar.

Start

Wat heb ik daadwerkelijk gedaan: mijn gedachten op papier gezet, maar nog niet op een tijdslijn.

En de tip om je mensen te leren kennen, heb ik wel meteen in de praktijk omgezet.

Ik heb twee individuele gesprekken gehad met mijn medewerkers. Hierdoor leerde ik hen alvast op een andere manier kennen. Gelukkig maar, want ik ontdekte dat ze beiden nog dromen van nieuwe initiatieven op het werk.

Beter dat dan een collega die zei dat hij nog enkel nachtmerries had, niet ?

 

Tijdens de overtuigingsgesprekken (jep, zo voelden ze aan, vermits ik neen ging zeggen op het aanbod 🙂 ), bleek al snel dat ik een manier moest vinden om mijn huidige kennis door te geven. Daarvan maakte ik een punt.

Zo stuur ik nu sinds enkele weken op vrijdag een ‘tips&tricks’ rond. Ik maakte een lijstje van dingen die ik kort (1 of 2 blz) kan uitleggen, in 3 talen.Hier kon ik alvast mee aan de slag en wanneer medewerkers me nu opbellen met vragen, noteer ik deze om ze verder te gebruiken (jammer dat ik daar niet veel eerder aan gedacht heb).

Ze vinden het ook fijn als ze hun eigen vraag herkennen en ik vraag elke vrijdag ook om tips&tricks van hun kant. Mijn bedoeling is natuurlijk dat zij onderwerpen aanbrengen, ook niet technische of software gerelateerde.

Mijn tweede idee is om voor langere onderwerpen webinars te houden. En daar laat ik me tegenhouden door het idee dat ik niet zomaar eender welke online toepassing mag gebruiken. Het wordt dus hoog tijd om te polsen bij Communications & IT.

 

Na twee maanden

Nog steeds geen plan op papier, miljaar.

Wel een supertoffe meetingdag georganiseerd voor meer dan 40 personen, met verschillende sprekers waaronder mezelf. En ook met meerdere brainstormsessies en zelfs een bezoek aan meerdere diensten in onze gebouwen. Resultaat: tevreden medewerkers die eens op het hoofdkantoor raakten en met elkaar konden praten in levende lijve.

En dan ineens deze week, out of the blue, tijd voor een one to one met mijn verantwoordelijke over de objectieven voor dit jaar nog.

Oei, mega uitstelgedrag ’s avonds, niets voorbereid. ’s Ochtends nog snel de evaluaties samengevat om toch iets mee te grabbelen.

Wat volgde, was een fijn gesprek van meer dan een uur. Ik vertelde zelfs over mijn plan dat ik wou opstellen en dat er nog niet is. We overliepen kort waarop ik dit jaar nog moet focussen.

En ik, ik loop op wolkjes, mijn enthousiasme is terug, ik mag van alles uitproberen, nadenken over hoe ik het zie.

En dat heeft mijn baas goed begrepen…

 

PS Deze post bevat affiliate links, wat wil zeggen dat we een kleine commissie krijgen wanneer je iets koopt na het klikken op zo’n link. Dit ons helpt de hosting van deze blog te betalen.

No Responses

  1. Pingback: Verdwaald in mijn leven - Bijengezoem 11 oktober 2019

Voeg Reactie Toe