Maak kennis met Dolma Lama, straffe Nepalese madam !

Onlangs vroeg Kathleen in de besloten Tuttefrut Facebook groep welk goed doel we steunen.

Het leek me de moeite om hier eens een blogpost aan te wijden.

Uiteraard kocht ik al een roze lintje van Pink Ribbon en kocht ik al bloemetjes van ‘Kom op tegen kanker’ (mijn mama heeft borstkanker gehad). En dankzij een goede vriendin, Anja, die het voorbeeld gaf, steun ik al enkele jaren meisjes in Ecuador via Plan.

Dolma Lama

Maar dankzij Anja, kwam er een ander initiatief veel dichter bij. Zij steunde met haar ganse gezin een Nepalese vrouw die na haar studies terugging naar haar geboortedorp om de kinderen daar ook een kans op scholing te geven. En leren lezen en je ontwikkelen is toch zo belangrijk, voor ons zo vanzelfsprekend, we krijgen het met de paplepel binnen ! Op andere plaatsen in de wereld is dat niet zo evident !

 Doma Lama in de klas

 

In april ontmoette ik deze vrouw, Dolma. Vol bewondering ben ik voor wat ze ginder aan het verwezenlijken is. Dankzij een specifieke inzameling in 2015 in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting staat er nu een echte, bakstenen, school

New little buddha school Purandi

Dolma richt onderwijs in t.e.m. het vierde leerjaar. Nadien zijn de kinderen oud genoeg om naar het dichtsbijgelegen schooltje (45 minuten wandelen!!!) te gaan.
De eerste kinderen hebben ondertussen het vierde leerjaar (hun lagere school) afgewerkt en vervolgen hun weg naar het vijfde leerjaar (middelbaar) met goede resultaten.

Zelf steun ik ondertussen ook een kindje uit de school. Ze vroegen me welk kindje ik wou steunen. Dat is een onmogelijke keuze… hoe kan ik er nu één kindje uitpikken ? Ze willen allemaal vooruit. Er zijn nog zoveel moeilijkheden: de naweeën van de aardbevingen waarin leerlingen en leerkrachten hun huizen verloren, wegen die werden weggespoeld en verplaatsingen nog moeilijker maken.

De kern van de mensen die Dolma steunen, woont in Rotselaar. Ze is namelijk met een Belg getrouwd en samen zetten ze zich dus volop in voor haar land.

Dolma is zeer ontwikkeld en blijft zich nog steeds bijscholen om ‘haar’ leerlingen zoveel mogelijk kansen en fijn onderwijs te bieden.

Wil jij ook helpen ? Dat kan, je kan een specifiek kindje steunen of het schooltje in het algemeen.

Nepalese give away

Ah, en Dolma bracht uit Nepal nog handgeschept  briefpapier mee, dat wij mogen weggeven.

Deze keer geen vraag om onze blog, facebook of instagram te liken uiteraard, dat is niet onze bedoeling.

Bezoek de Facebookpagina van ‘New Little Buddha School’ en laat er een fijne reactie achter, tag ook iemand aan wie je zo’n pakketje papier en enveloppen cadeau zou willen doen. Dan kunnen we zo 2 keer 2 personen blij maken !

briefpapier Dolma Lama

Op 15 augustus maken we dan de winnaars bekend, zo heb je even de tijd om te reageren !

 

 

Voeg Reactie Toe