Durf, leef en onderneem

Eindelijk bracht ik uit de bibliotheek het boek van Nathalie Arteel mee.

Ze kwam er reeds over vertellen bij Artemis Leuven, ik had het echter nog niet in handen gekregen.

Nathalie heeft een en ander meegemaakt en in haar boek zitten wel een aantal concrete tips.

Ik heb zelf ervaren dat ze een doorwinterde netwerkster is.

Graag som ik voor jou enkele belangrijke tips op die ik uit haar boek wil onthouden !

Nathalie schrijft voor de ondernemende vrouw en wil haar helpen om haar missie en visie te bepalen. En ze wil je ook helpen met het vinden van het gouden idee voor jouw onderneming ! Vermits ik zelf nog zoek naar dat gouden idee, geef ik je haar 10 tips voor deze zoektocht mee (uiteraard worden ze in haar boek verder verduidelijkt)

 1.  Bepaal duidelijk in welk domein je op zoek wilt gaan
 2. Plan wekelijks enkele acties die je in de goede richting leiden
 3. Maak regelmatig tijd om je geest leeg te maken
 4. Noteer elke leuke ingeving in een klein notitieboekje
 5. Ga regelmatig op reis (dit vind ik een zeer goeie tip 🙂 )
 6. Wijk regelmatig af van je dagelijkse routine
 7. Wacht niet tot je idee perfect is om ermee naar buiten te komen of het te testen
 8. Vertrouw op je buikgevoel
 9. Lees veel
 10. Toets het idee af in de markt

Ik ben alvast blij dat ik het boek gelezen heb. Nathalie stelt je directe praktische vragen die je doen nadenken ! En ik hou van korte lijsten van tips of actiepunten.

Nog een mooie:

Ga met je tijd om zoals met je geld !

Hou voor jezelf eens je tijdsbesteding bij en verdeel ze in de volgende 5 domeinen:

 1. Slaap,
 2. Ontspanning
 3. Belangrijkste professionele of privé-engagementen
 4. Zelfontwikkeling en groei
 5. Voorbereiding of realisatie van je dromen en doelen

En check vervolgens of je wel voldoende in evenwicht bent !

Je leest het, ik heb nog wat lijstjes te noteren (en te doen) in mijn bullet journal !

[bol_product_links block_id=”bol_596533f70134d_selected-products” products=”9200000057347541″ name=”durf, leef en onderneem” sub_id=”” link_color=”567FE4″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FC4F2C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

No Responses

Voeg Reactie Toe