Een terugblik op onze skivakantie !

De reis naar onze skibestemming was een beetje bewogen …

Onderweg

hahaha, wij begonnen er alvast heel goed aan !

Onze oudste dochter had haar wekker op 4u ’s ochtends gezet … ik ben die even gaan afzetten om dan toch om 5u op te staan. Om 6u waren we weg. Yes.

We hadden wel wat regen onderweg, maar het reed vlot.

Helaas, beseften we niet  dat er heel veel sneeuw gevallen was en de skiërs van de vorige week eerst van de berg af probeerden te geraken.

Net voorbij de laatste péage aan Albertville was de pret voorbij, we stonden stil. Af en toe kwam er wat beweging in de auto’s voor ons en na een uur hadden we toch 10 km gedaan.

Toen ze op de radio over noodopvang spraken, begon er achter in de auto lichtjes paniek uit te breken. Zullen we er nog geraken ?

Gelukkig reed er familie voor ons (zij waren de dag ervoor vertrokken en stonden op een bepaald moment 10 km voor ons stil). Zij hielden ons op de hoogte van de vorderingen en bleken stilaan te rijden, zonder sneeuw en dus ook zonder kettingen. Dit waren goede vooruitzichten.

Uiteindelijk deden we 5u over de laatste 50 km en kwamen we om 1u ’s nachts aan (onderweg belde de vrt een paar keer omdat ik had gereageerd op een tweet).

Opstarten

Onze planning voor de eerste dag was dus volledig in duigen gevallen.

Niet getreurd.

De volgende ochtend namen we de bus naar Les Menuires en ging mijn man met de kinderen de huurski’s ophalen. Net zoals vorig jaar had hij ze op voorhand bij Intersport besteld.

Onze oudste kreeg spiksplinternieuwe ski’s, ze moesten het etiket er nog afhalen ! En voor beide meisjes was er al een snoepje aan hun materiaal voorzien ! Super service.

Zelf ging ik skipassen kopen. We hadden dit jaar een beetje getwijfeld en dus niets op voorhand gekocht. Ter plaatse beslisten we om enkel voor Les Menuires een familiepas te kopen, met zijn vieren kwam dit voordeliger uit. Vorige jaren waren de skipassen voor de kinderen begrepen in de skilessen.

We namen dus eens geen grote pas, dus niet Les 3 Vallées en we hadden goed gekozen. Door hevige wind waren de bovenste skiliften vaak dicht en konden we dus niet naar de andere valleien.

Eén middag waren zelfs alle liften behalve een tapijtje dicht. (Hoera voor de slee die we dus meehadden !)

Voor de kinderen kiezen voor resoluut voor de skilessen van de Franse skischool ESF. Ook dit bestelden we op voorhand, dit keer kon ik ook meteen de aanwezigheidskaarten afdrukken zodat we niet langs het plaatselijk kantoor moesten (weer tijd uitgespaard).

Eens de kinderen in hun lessen zaten, konden wij zelf terug naar de chalet om ons gerief te pakken en de pistes af te glijden.

Het skiën

Jammer genoeg had ik al voor ons vertrek last van mijn knieën en heup en dus deden we het rustig aan.

De sneeuw lag er op momenten geweldig bij ! Vele centimeters kwamen er bij.

Een dagje regen was wel minder. We konden onze eigen handschoenen, broeken en jassen uitwringen ! De haardrogers kwamen heel goed van pas om tegen de volgende ochtend alles weer droog te krijgen.

Niet eerder meegemaakt, maar één namiddag waren alle liften dicht. Vermits we mijn oude houten slee meehadden, zijn mijn man en de kinderen zich daarmee gaan uitleven !

Ons verblijf

Voor de 5de keer op rij boekte mijn schoonbroer via Chalet.nl en weer waren we tevreden. Als je lang onderweg bent geweest, is het heel fijn om te weten dat de bedden al opgemaakt op je wachten ! En al zeker omdat we met 7 personen gingen en dus wel wat kamers en bad/douchekamers wensten…

Je mag ook weten dat oma meestal kookt en de uitrusting van de keuken belangrijk is (lees: ook een oven, afwasmachine …) en dat er een heel leuk restaurant vlakbij was om even te pauzeren bij een warme choco tussen het skiën door.

 

Oh en onze terugkeer verliep gelukkig voorspoedig. We vertrokken om 16u en om 2u ’s nachts reden we de garage binnen!

skivakantie Les Menuires

Ga jij skiën ? Regel je alles zelf of net niet ? We lezen het graag omdat we nog lang niet uitgeskied zijn !

Voeg Reactie Toe