Een wolbom in de tuin? Ik doe mee!

wolbom

Juist, de wolbom! Het fenomeen van “yarnbomming” is helemaal uit de Verenigde Staten overgewaaid tot in Europa, en binnenkort ook tot in mijn tuin!

Helemaal wild word ik van die kleurige grootmoedersvierkantjes rond bomen, lantaarnpalen en stenen… ze fleuren een treurige winter helemaal op.

In Engeland is het intussen verheven tot kunstvorm – in April 2016 werd een hele stad “omwold”:

Emma Leith, de organisatrice ervan, geeft hier tips over hoe je zo’n groots project aanpakt, en ze deelt meteen ook prachtige foto’s.

Ik heb zelf enkele mooie wolbommen bijeengesprokkeld die ik ben tegengekomen op straten en in parken.

wolbom

Wat zou het leuk zijn om dit jaar paaseieren te zoeken in een tuin aangekleed met wol.  Dus is mijn plan om al breiend en hakend kleurrijke graffiti aan te brengen op de lantaarnpaal voor mijn deur, rond de bomen in mijn tuin (aan de straatkant liefst!), en rond het tuinhek.  De kinderen vinden het alvast leuk om eraan mee te helpen, het is ook een heel erg veelzijdig en makkelijk knutselproject.

WolbomHet is mijn manier om aan de wereld te tonen dat je best creatief en een tikkeltje non-conformist kan zijn.  Peace and love? Ja, graag!

 

Voeg Reactie Toe