Hold On, But Don’t Hold Still

Geregeld zag ik filmpjes van Kristina Kuzmic voorbijkomen.
Sommige een beetje over the top, maar wel grappig.

En dus kocht ik ook haar boek (er staan er dus nog heel wat ongelezen op mijn Kindle).


Kids first, ego last

Ze beschrijft haar scheiding en uit die periode stamt de uitspraak ‘Kids first, ego last’. Waarbij ze geregeld haar trots en koppigheid opzij zette, ten voordele van het welzijn van haar kinderen. En zo kan ze nog steeds met haar ex door 1 deur en viert ze ook sommige feestdagen samen. Knap dat ze dat kan.

Welke tips neem ik mee?

Een goeie vind ik om als de kinderen kibbelen over iets hen te laten wisselen van kant: vragen dat ze zich elk eens inleven in de andere en van daaruit moeten argumenteren.
Dat lukt zo goed volgens haar, dat ze het zelfs met haar man toepast. Dat wil ik ook wel eens proberen.


Als je iets verknoeit, hoe spreek je dan tegen jezelf? Zou je ook zo tegen je dochter spreken? Meestal niet, dus waarom spreek jij zo tegen jezelf? Waarom ben je zo streng voor jezelf?

Net deze tip komt terug in volgende video. Het is slechts 1 van vele, grappige, een beetje over the top filmpjes.

Haar verhaal

Het boek vertelt haar verhaal en hoe ze heel wat watertjes doorzwom na een scheiding, met 2 kleine kinderen. Leerrijk om zoveel veerkracht te zien.

Heerlijk ook om haar worstelingen en ‘struggles’ te lezen. Opvoeden, schrijft ze, gaat over er eenvoudig weg zijn, ook al voelen we ons overweldigd, weten we soms niet hoe we het moeten aanpakken, we moeten er gewoon zijn.

En ja, dat gewoon zijn, mag ook als steun voor andere mama’s, we komen allemaal wel eens in een moeilijke situatie terecht met onze kinderen. Als anderen het zien, is medeleven en begrip veel fijner dan kritiek. Immers, wanneer ken je het volledige verhaal?

Haar missie: de balans vinden tussen strikt en plezant. Een goeie, want hoe serieus wil je zelf zijn? Of eerder hoe zot en vrijgevochten??

Je kan haar makkelijk volgen op Facebook

Please choose to give yourself more credit than criticism and more grace than judgment. You deserve it.

Hold on, but don’t hold still.

Zin gekregen om het boek te kopen? Als je via de link hierna koopt, ontvangen wij een kleine commissie waarmee we deze blog in stand houden.

Voeg Reactie Toe